HOVE:

Scener og konserter.

På toppen av amfiet sitter Ann Charlen Sveum (29) og Stine Nystrand (17) fra Brøttum og venter på Gojira. De har vært på Hove siden konsertene startet, og har nytt artistsalver fra samtlige scener.

— Både Hovescenen og Amfiscenen er mye større enn vi hadde trodd. Hovescenen er best, men det er vanskelig å komme seg helt forrest blant alle folka. Teltscenen er ganske koselig, sier Sveum.

Mat og drikke.

I Landsbyen er det flere matutsalg. For en halv eller hel hundrelapp kan du få burger, pizza, øl, grillmat, italiensk is og økologisk grøntfôr. Ragni Stene (18), Eirin Bordal (18) og Kristin Olufsen (17) fra Frei sitter og tygger hamburger på en av de mange benkene. De har rukket å innta tre gourmetmåltider siden tirsdag.

— Vi spiste kylling tikka i går. Det var mye smak og mye mat, forteller Stene.

— Og smakte sunt, utdyper Bordal.

Denne dagen har de også våget seg på ostesmørbrød.

— Det var litt kjedelig. Men vi har med knekkebrød i teltet, og spiser det til frokost. Vi har ikke manglet noe - kanskje unntatt presenning, sier Olufsen.

Folk og stemning.

På en scene i Landsbyen holder P3tv show. Gabriel Wilhelmsen (18) fra Jevnaker og Kristian Karlsen (18) fra Hønefoss står og nikker lett med hodene til The Hold Steady. De får jobben med å vurdere festivalfolket og stemningen.

— Det er kjempebra. Alle er hyggelige. Vi trodde det skulle være mer bråk over alt, men det har bare vært bra, skryter Wilhelmsen.

— Det er liv overalt hvor vi går, og du blir kjent med alle du møter, sier Karlsen.

At himmelen omtrent falt ned på tirsdag, la ingen demper på stemningen:

— Nei! Det blir ikke en ordentlig festival uten en regnværsdag, bedyrer Wilhelmsen.

Campen.

Hovefestivalen har fire campområder. Camp tre fikk akutt sølepyttsyndrom natt til onsdag og ble evakuert, men på et mer høyereliggende område sitter fire tørrskodde campere og ser rimelig tilfredse ut.

— Vi hadde hørt at det regnet utrolig mye, men ser ikke noe til det nå, sier Martin Nome Hemsen (26) fra Oslo og peker på det grønne gresset.

Han kom til campen onsdag, og foruten mangel på soyapølseutsalg sier han seg fornøyd.

Hjalmar Sletteland (26) fra Sunnfjord, har tre døgns forsprang på campingerfaringen, og støtter et positivt inntrykk.

— Vi har jo den beste plassen. Det er lite trafikk her og folk er flinke til å rydde, påpeker han.

Sanitærforhold.

At søla har nådd sanitæranleggene kan Karoline Kalstveit (23) fra Skjold skrive under på:

— Dusjen er ekstremt skitten og har litt kaldt vann. Det er heller ikke benker å legge tøyet på. Men det funka, sier hun.

— Jeg synes det er helt strålende, bare det å få vannklosett og slippe campingdoer er helt herlig, mener Mette Ommundsen (22) fra Arendal, som så langt har dratt hjem for å dusje.

Transport.

På sine hjemmesider oppfordrer Hove folk til å sykle til festivalen. Med sin egen kroppsvekt i telt, sovepose og bagasje, er det likevel flere som velger bil og buss.

Christian Frostad (26) og Kristin Brænne (26) fra Ålesund har tatt tog til Nelaug og rutebuss fra Arendal sentrum.

— Det gikk veldig sakte. Vi sto sikkert fem minutter stille i en tunnel i sentrum. Og på området ble veldig mange biler vinket inn før bussen. Men det kunne ha vært mye verre, sier Frostad.

totalinntrykk.

Kim Arild Hemnes (33) fra Sandefjord og Eynar Vasvik (28) fra Larvik kommer strenende mot campen. De er erfarne festivalgjengere, og får æren av å oppsummere Hovehelheten.

— Infoen og skiltingen suger. Det må de skjerpe til neste år. Festivalen kommer sikkert til å vokse fort, og da blir området for lite, sier Hemnes.

— Vi har vært på Roskilde 15 år på rad, og dette er første gangen vi har droppa det for å komme hit. Endelig er det noen som prøver å lage en skikkelig festival i Norge. Så lang har det vært helt ok, men med noen barnesykdommer, sier Vasvik.

— Hvordan er Quarten i forhold?

— De har misforstått hele greia, konkluderer Vasvik, før han blar fram femmeren for festivalferskingen.