Magasinet Forbes har nå undersøkt hvilke skuespillere som får mer lønn enn de egentlig fortjener. For er det egentlig slik at når du først har kommet deg inn i A-lønnsklubben, er det vanskelig å bli kastet ut igjen, uansett hvor dårlig filmene dine gjør det på kino?

Ja, mener Forbes.

Ta for eksempel Nicole Kidman. Hun fikk 15 millioner dollar (80 millioner kroner) for sin siste film «Det gyldne kompasset», som rundt omkring i studioene er kjent som den største kalkunen i 2007. Og selv om «Det gyldne kompasset» ikke gjør det så verst på kino, skal det mye til for å redde den svært dyre filmen som kostet rundt 200 millioner dollar å lage. Det er samme budsjett som på Harry Potter— og Ringenes herre-filmene.

Det betyr at for hver dollar Kidman har fått betalt for hennes siste tre filmer, har kun åtte dollar gått tilbake til filmstudioene.

Til sammenlikning tar Angelina Jolie mindre betalt (10 millioner dollar) og filmstudioene får tilbake hele 15 dollar pr dollar hun tjener.

De ti mest overbetalte kjendisene:

1. Russel Crowe (tjente inn 5 dollar pr dollar han fikk betalt)

2. Nicole Kidman (tjente inn 8 dollar pr dollar hun fikk betalt)

3. Jim Carrey (tjente inn 8 dollar pr dollar han fikk betalt)

4. Will Ferrell (tjente inn 8 dollar pr dollar han fikk betalt)

5. Jennifer Lopez (tjente inn 9 dollar pr dollar hun fikk betalt)

6. Adam Sandler (tjente inn 9 dollar pr dollar han fikk betalt)

7. Cameron Diaz (tjente inn 9 dollar pr dollar hun fikk betalt)

8. Denzel Washington (tjente inn 10 dollar pr dollar han fikk betalt)

9. Will Smith (tjente inn 10 dollar pr dollar han fikk betalt)

10. Tom Cruise (tjente inn 11 dollar pr dollar han fikk betalt)

TOPPER: Russel Crowe hadde hovedrollen i Cinderella Man og A good year som ikke ble pengemaskiner. Forhåpentligvis gjør hans siste film American Gangster det bedre. For hver dollar han har fått betalt, har Russel Crowes filmer i gjennomsnitt tjent 5 dollar.