KRISTIANSAND: — Du føler deg litt som Bjarne Brøndbo når du står på scenen og oppfordrer til allsang. Men jeg beholdt i alle fall skjorta på, humrer Erik Faber.

Han har nettopp forlatt publikum etter fredagens konsert på Kick og er storfornøyd med responsen.

— De var nydelige. Jeg blir faktisk litt rørt når så mange kjente og ukjente kommer på konserten og så står og synger sammen med deg, sier han.

Lykkeskjorta

Og allsangfaktoren var høy da Faber avsluttet med radiohiten «Not Over». Jentene på første rekke viste med all tydelighet hva de synes om den blonde sørlendingen på scenen.

— Nå skal jeg synge singelen for dere, roper Faber entusiastisk til publikum. På dette tidspunktet blir han raskt oppfordret til å opptre i singleten også, og kaste den lyse olaskjorta med huller på albuene som vi har sett ham i så mange ganger.

— Det er lykkeskjorta mi, sier Faber i etterkant av konserten. Før han innrømmer:

— Vel egentlig var det det eneste rene plagget jeg hadde igjen.

Erik Faber har mottatt lunkne kritikker for tredjealbumet «Passages». En kritikk han er svært uenig i. I fredagens utgave av Fædrelandsvennen sa han følgende:

— Dette er ei plate som må lyttes til før den sniker seg innpå deg. Det jeg støtter meg til er at folk jeg respekterer synes den er dritbra.

Alene på scenen

Hjemmepublikummet er tydeligvis enige med Fabers syn på plata. Han fikk jublende applaus og plystring etter å ha fremført flere av låtene. Spesielt «Racing», duetten med Marte Wulff som nettopp er sluppet til radio, og «Not Over» ble godt mottatt. Publikum ga mer og mer respons utover i konserten. Mens det i begynnelsen var mye skravling i lokalet roet dette seg ved halvgått løp. Med seg på scenen hadde Faber følgende musikere: Ørnulv Snortheim (gitar), Lars Christian Folkvord (bass), Bernt Moen (tangenter) og Bjørn Sæther (trommer). I tillegg til låter fra det ferske albumet spilte de gamle hiter som «Century» og «On top of the World». Sistnevnte låt fremførte han alene på scenen. Likevel er det ikke til å komme bort fra at «Century» er låten over alle låter.

Ut på turné

Erik Faber synes det var spesielt gøy å spille på Kick. Der har han nemlig jobbet fem somre på rad. Og han har faktisk bodd i et rom i andre etasje et helt år da han var 19. Overraskelsen var derfor stor da han fant ut at fredagens backstage-rom var hans gamle rom.

  • Nå sitter vi der inne og drikker øl og sprit. Ingenting har forandret seg på ti år med andre ord, sier han og smiler lurt.

Førstkommende torsdag har Erik konsert i Bergen. Bortsett fra den, er det ikke planlagt flere konserter før jul.

— Vi skal ut på en større turné etter jul. Hvor mange konserter det blir kommer an på åssen det går med plata, sier 29-åringen som gjerne spiller like mange konserter som han gjorde i 2004. Da ble det 50 spillejobber totalt. Et slikt kjør forutsetter likevel at fysikken holder mål.

— Jeg er ikke noen atlet lenger og merker at jeg blir mer sliten på scenen nå, sier Erik Faber og ler.