People's Choice Awards er en av de gjeveste prisene i USA. Her er det folket som stemmer fram sine favorittartister, skuespillere, TV-programmer og filmer.

Tirsdag ble det klart hvem som er nominert til den 33. utdelingen, som er 9. januar 2007 i Los Angeles.

Legesuksess

Suksesserien "Grey's Anatomy", som TV2 gleder oss med her hjemme, er nominert til beste tv-drama. Serien handler om fem unge, nyutdannede leger som har praksis ved prestisjetunge Grace Hospital i Seattle.

De unge legene har mye annet enn pasienter å tenke på. De blir sammen, er utro, finner seg en eldre lege, får syfilis, krangler og blir venner igjen. Det vanvittige karrierejaget ligger hele tiden bak.

CSI henger med

I samme kategori finner vi også NRKs "House". Dr. Gregory House er asosial, har problemer med helsa og går rett på sak. Likevel løser han de merkeligste problemer. Den velkjente tavla utelukker og avslører hva pasientene hans lider av.

Mye tyder derfor på at det blir klinisk mottakelse når prisenfor beste tv-drama deles ut. Men fra sidelinjen lurer det vi nesten kan kalle en gammel traver – "CSI". Etterforskerne er tredje konkurrenten til prisen for beste tv-drama. Serien vant prisen i år.

Her hjemme konkurrerer "CSI" på TVNorge med "Greys Anatomy" på TV2 om seerne på tirsdagskveldene.

Filmkjærester

Jennifer Anistons liv etter "Friends" ser ut til å smile. Og det der hun ville – på film. Hun er nominert i to kategorier, som beste kvinnelige filmstjerne og for beste filmpar. Den nominasjonen deler hun med Vince Vaughn i filmen "The Break-Up". I år vant "Friends"-stjernen prisen for favorittutseende.

Hoftevrikk til topps

Landeplagen "Hips don't lie" har løftet Shakira fra oljesølet. Hun er nominert for beste poplåt. I tillegg kan hun vinne prisen for beste kvinnelige artist.

Det er en lang rekke kategorier innen film, tv og musikk. De 24 første er klare nå, men flere kommer til. Nominasjonene har blitt til gjennom spørreundersøkelser med et panel av amerikanere mellom 18 og 49 år. Deres tre favoritter innen kategoriene ble de nominerte.

Befolkningen i USA kan nå gå inn på People's Choice Awards' nettside, og stemme på sine favoritter.

Prisutdelingen sendes på CBS. Det er ennå ikke klart hvem som skal lede showet.