Har du et videokamera og en god idé? Vel, da kan du bli den som står bak Sondre Lerches nye musikkvideo.

I en konkurranse pågående på YouTube, kan alle som mener de har noe å delta med, sende inn sitt bidrag.

Ikke mange bidrag

Men det er ikke hvilken som helst Lerche-låt du kan mekke video til. Sangen som er utvalgt til konkurransen er «Airport taxi reception», første låt på albumet «Phanton punch» som kom ut i 2007. For å se andre deltakeres visuelle tolkninger av «Airport taxi reception» klikk her

Men det er ikke bare Sondre som gir fansen muligheten til å lage video. Også Machine, Richard Hawley og Public Symphony er med på konkurransen.

Så langt er det kommet inn 13 videoer, hvor av to er for Sondre Lerches nærmere 2,5 minutt lange låt. Det betyr at vinnersjansene bør være optimale.

50 dollar-video

Alle bidragene blir vurdert av de aktuelle artistene, konkurransearrangøren og plate— og produksjonsselskapene og må være innsendt innen 25. november.

«Pangvideo» er en av deltakerne som har laget video for Lerche og røper i infoteksten at hans budsjett var på 50 dollar.

Plottet i «Pangvideo» sitt bidrag er om en nyskilt mann som blir paranoid og forvirret i sin jobb som sikkerhetsvakt på et kjøpesenter.

Hørt av 2,3 millioner

Sondre Lerche er også for tiden i rampelyset i Nord-Amerika med filmen «Dan in real life». Lerche står bak soundtracket til filmen som så langt har spilt inn for 23 millioner dollar (124 millioner kroner) i USA.

Med en gjennomsnittlig billettpris på 10 dollar, betyr det at over 2,3 millioner amerikanere nå har hørt Sondre Lerches musikk.

Etter to uker på kino, er «Dan in real life» den fjerde mest sette filmen i USA. I helgen spilte den inn 44 millioner klingende kroner, forbigått av «American gangster», «Bee movie» og «Saw IV».

Da «Dan in real life» hadde premiere 24. oktober, var Lerche og fruen Mona på den røde løperen i ekte Hollywood-stil.