Litt over to år etter at debutplata «Unstable» fikk lunkne kritikker i media, er Idol-vinneren fra 2005, Jorun Stiansen nå i full gang med de siste finpussene på sin nye plate. Og forstår vi den freske Vennesla-jenta rett, er imaget kraftig forandret på de to årene som har gått.

— Jeg spiller en rolle

I videoen til singelen «Sticky hands» som oppnådde en niendeplass på VG-lista da den kom ut for tre uker siden, fremstår hun som en sexy popstjerne, i korte hotpants og med lange flagrende lokker. Videoen hadde premiere på VG Nett onsdag, og selv om Jorun følte videoinnspillingen noe ukomfortabel, står hun fullt inne for sitt nye image.

— Når en skal stå foran åtte til ti mennesker, kikke i kamera og spille en rolle, føler man seg litt dum, men det var veldig gøy og interessant å tre inn i en slik rolle. Jeg fikk viljen min og jeg fikk en god stylist. Hun gav meg langt hår og akkurat de skoene jeg ville ha, sier Jorun i et intervju med VG tv.

Er kontrollfrik

På andreplata, som skal slippes tidlig 2008, føler Jorun at hun har fått være med å bestemme mye mer selv enn det som var tilfelle med «Unstable» i 2005. Hun har vært med på å skrive mange av låtene, og sier hun har et behov for å være med på å ta beslutninger og vil ha styringa selv.

— Jeg er veldig opptatt av å få være med på så mye som mulig. Jeg vil være der det skjer og være med på å ta beslutninger. Det er jo mitt tryne som står der til slutt. Men jeg har fått høre at jeg er litt kontrollfrik, så jeg må kanskje jekke meg litt der. He he... Men jeg er flink til å inngå kompromisser! sier hun.

Gleder seg

Nå kan den 23 år gamle Idol-vinneren nesten ikke vente til at videoen kommer ut og at folk får se den nye videoen til «Sticky Hands».

— Jeg gleder meg masse til å få ut videoen og få tilbakemeldinger på den! sier Jorun til VG.