FARSUND: Det er i anledning "Døgnvill"-festivalen i Tromsø at sørlendingen har sikret seg en plass i bandet til pop-kometen Lene Marlin. Samarbeidet oppstod da Vegges sensor fra bachelor-eksamen ved høyskolen i Staffeldts gate, Bernt Rune Stray trengte en ekstra gitarist til spillejobben i nord, skriver Farsunds Avis.

Gitaristen og låtskriveren fra Farsund gleder seg til jobben, og synes det er spennende å jobbe med forskjellige typer musikk.

— Jeg setter veldig pris på musikken til Lene Marlin, selv om den er veldig annerledes enn det jeg til vanlig gjør med bandet mitt, sier Vegge til fvn.no.

Travle tidover fremover Den travle musikeren satser på å kunne leve av musikken i fremtiden, og etter sommeren skal han i studio med bandet The Cadettes. Vegge er både låtskriver og gitarist i bandet. Platen skal spilles inn i anerkjente Duper Studio i Bergen, hvor blant annet artister som Sondre Lerche, Kaizers Orchestra, Magnet, Morten Abel og Röyksopp har vært før.

Men før det braker løs med plateinnspilling og full satsing på eget band, tar han seg gjerne tid til litt frilans-gitarist-virksomhet. Noe spillejobben med Marlin er et resultat av. Tidligere har han også hatt et samarbeid med David Pedersen (Idol-David), og har i tillegg spilt på både Skjærgårdsgospel og ten-Oase-arrangementet i Fredrikstad.

Hvordan er det å leve som kristen musiker i Oslos musikkmiljø?

— Det går greit, men det er kanskje litt mer uglesett å ha et kristent livssyn som artist. Som frilansgitarist går det veldig greit, og jeg tror ikke det er noe som kommer til å hindre meg på noen måte, sier Vegge.

Vil helst gjøre "sin" musikk Å gjøre jobber med artister som Lene Marlin og Idol-David kan være verdifullt i forhold til at det åpner opp dører og gjør at han kan knytte kontakter, men Vegge bedyrer at det viktigste for han alltid vil være å holde på med " sin" musikk.

— Man trenger jo ikke gjøre alt , og det viktigste vil alltid være å gjøre det man føler er riktig for en selv, sier gitaristen, som mener man ikke er nødt til å reise til hovedstaden for å komme seg opp som musiker. Han mener likevel at live-musikk miljøet på Sørlandet kunne hatt godt av en liten ansiktsløftning.

Etter avsluttet sommerferie i hjembyen Farsund reiser Vegge en uke til Tromsø for å øve med Lene Marlin foran "Døgvill" -opptredenen.