Hovefestivalen har tidligere Quart-mann Toffen Gunnufsen på laget og er i sommer Quarts utfordrer. Festivalen spilles i gang 26.juni på Tromøy utenfor Arendal.

Helst ukepass

Presseansvarlig Merethe La Verdi sier at billettsalget går strålende, men hun vil ikke si hvor mange pass som er solgt.

— Vi ikke ønsker at det skal fokuseres på tallene, men jeg kan si at hvis salget fortsetter i den retningen det har gått nå, så regner vi med å bli utsolgt.

Du kan få kjøpt både uke- og dagspass til Hove, men ikke regn med at det blir for mange av sistnevnte.

— Det er lagt ut noen dagspass, og vi vil legge ut flere – men det kommer an på salget av ukepass. Vi vil helst selge ukepass, da vi ønsker at folk skal ha en totalopplevelse, sier La Verdi.

Holder igjen

Hvis du så for deg at det kom til å bli trangt om plassen på Hove, kan du tenke på nytt.

— Vi har kapasitet til å slippe inn opp til 30.000, men det første året har vi satt et tak på 7500, sier Merethe La Verdi.

Årsaken til tilbakeholdenheten, er at de vil se hvordan infrastrukturen og logistikken fungerer.

— Vi vil at de som er på festivalen skal kose seg. Fungerer alt i år, kan det være vi utvider kapasitetene i årene fremover.

Båter og buss

Selve festivalen foregår på Tromøy utenfor Arendal. For alle som ikke bor på festivalområdet, vil det bli satt opp båter og busser mellom Tromøy og sentrum

— Det vil gå busser og båter kontinuerlig dag og kveld. Det vil også bli sene avganger. Når siste båt skal gå, har vi ikke bestemt, sier Merethe La Verdi.

Sjekk program og kart over festivalområdet her

Noen band igjen

De første konsertene vil begynne rundt klokken 15.00 og de siste vil være slutt rundt midnatt.

Alle de største band-navnene er på plass. Queens of the stone age, My Chemical Romance, Amy Winehouse, Slayer og The Killers er blant trekkplastrene.

— Det er mellom tre og fem band igjen som ikke er annonsert, sier Merethe La Verdi.

Hovefestivalen arrangeres i perioden 26.juni til 30.juni.