«Kan ikke noe for det, mbn det er magisk». Denne sms-en fikk bookingsjef Stian Tobiassen av sin mamma klokken 00:22 fredag kveld, godt ut i Sean Pauls konsert på Skral Festival.

— Det var så morsomt, og jeg er glad de koser seg. Og det skulle nok stått «men», ikke «mbn». Når du er 52 og henger over barrikadene er det ikke lett å skrive helt korrekt, smiler Tobiassen.

Moren Brit og faren Carl har sett Skralguttene vokse opp, og er stolte slik foreldre skal være:

— Vi hadde aldri trodd at det skulle bli så stort, sier Brit Tobiassen.

Kausjonerte huset Hun forteller om Stian som liten:

— Jeg leste en annonse om en kiosk til salgs, og det tok ikke mer enn et par minutter så var kiosken betalt med sparepengene, sier hun, og ser utover folkemengden på Thomas Dybdahl konserten.

Stian Tobiassen forteller at foreldrene i fjor stilte store verdier til kausjon for at økonomien skulle falle på plass. Til tross for full tillit til sønnen slipper ikke mor unna uten bekymring:

— Jeg har litt vondt av at det er snakk om så mye penger. Jeg klarer ikke slappe av før jeg har fått vite at de er i overskudd, sier hun.

Presseansvarlig Mikal Vassbotn kan bekrefte at Skral Festival så langt ser frem til blå tall, og blir forhåpentligvis dermed en av få festivaler som unngår underskudd i sommer. Og Stian Tobiassen kan kose seg med foreldrenes støtte:

«Sønn, du har grunn til å gå til sengs med stolthet. Vi er rørt til tårer».