OSLO: Den populære programlederen var i vår i møte med den tidligere konserndirektøren Kåre Valebrokk. Også advokat Klomsæt var til stede.

— Det var et lite trivelig møte, og tiden etterpå var ikke noe ålreit, sier Klomsæt til VG Nett.

- Personalsak

Han mener Valebrokk må ta skylden for at saken endte med brudd mellom tv-kanalen og Wilborn.

— Det har vært en situasjon, en personalsak, som ble forårsaket av den forrige konsernsjefen. Wilborn oppfattet situasjonen slik, at han ikke kom tilbake på TV-skjermen som programleder. Derfor følte han det var på tide å søke nye utfordringer, sier Klomsæt til TV2 Nettavisen.

Kåre Valebrokk gikk av som TV2-sjef tidligere i år.

— Forholdet mellom Wilborn og TV 2 er nå ukomplisert. Begge parter har tatt hverandre i hånda, og stemningen var god, sier kjendisens advokat om møtet som endte i Wilborns avgang.

Ifølge TV2 Nettavisen kom Wilborn og TV2 til enighet mandag kveld, etter en langvarig og betent personalkonflikt. Forhandlingene endte med at Frithjof Wilborn sa opp sin stilling «etter eget ønske».

Betaler gjeld

Avtalen går ifølge Nettavisen ut på at tv-kanalen blar opp om lag én million kroner for å dekke en gjeld Wilborn har pådratt seg mens han jobbet som programleder. I tillegg får Wilborn etterlønn, slik at avtalen mellom TV 2 og kjendisen totalt skal beløpe seg til rundt 1,5 millioner kroner.

Selv er Wilborn glad for å ha avsluttet forholdet med TV2. — Vi har pratet ut, og vi er glade for den tiden vi har hatt. Nå vil jeg komme meg videre, og stå på egne ben. Da var det viktig å få pratet ut med arbeidsgiver, sier Wilborn til VG.

Han fratrer stillingen 31. januar 2008.