Sondre Lerche biter seg godt fast i USA. Han bor i New York, selger godt med plater og har turnert der flere ganger, sist i vår med Willy Mason og Thomas Dybdahl.

Som Tom Waits

Mest presse får bergenseren nå for sin filmmusikk til «Dan in real life» , der hovedrollene spilles av Juliette Binoche og Steve Carell. Se trailer her. Filmen har premiere 26, oktober, men allerede er platen ute i butikkene og kritikkene har begynt å komme.

Allmusic sier at musikken viser Lerches talent og hans høye kvalitet. De er helt sikre på at han får nye fans etter dette.

LA Weekly omtaler platen positivt, og mener Lerches folk-jazz sanger får nye overraskende vendinger.

Seattle Post Intelligencer drar de gode ordene ekstra langt, og sammenligner Sondre Lerches plate med det Tom Waits gjorde for Coppolas film «One from the heart».

Solo i november

All god publisitet kan være gull verdt å ta med seg for Sondre Lerche fremover. For i november skal han nemlig på tur alene i Nord-Amerika. Han begynner 7. november i Vancouver og skal videre spille solo-konserter i byer som Los Angeles, San Francisco, Dallas, Chicago og New York.

På sin offisielle hjemmeside sier Sondre følgende om å spille alene:

— Jeg gleder meg! Det vil bli en Dan møter Phantom Punch (!?)-aktig soloturne, med noen gamle låter også. Etter å ha turnert med Faces down i hele år, kan jeg ikke vente med å komme i gang igjen alene.