KRISTIANSAND: — Det er vel riktig at vi har noen hundre års erfaring til sammen, humrer Sven Olav Stiansen. Han sitter sammen med The Showmakers-kollega Helge Voreland på Leopold og snakker med Jan Erik Moen, Vidar Moen og Hans Petter Bentsen.

De tre sistnevnte representerer Mike's Band på Leopold fredag, og sammen med Showmakers lager de «Gladpop for dansefoten.

— The Showmakers tar seg av sekstitallsmusikken, og vi i Mike's Band tar sytti-, åtti- og til og med nittitallet, forklarer Jan Erik Moen.

Med broren Vidar har han hatt en haug med bandprosjekter, og da de spilte i Cloto Zwip på sekstitallet knivet de med venndølene i The Showmakers om å være det mest populære bandet på Sørlandet.

Nå er konkurransen et fjernt minne, og med til sammen ni mann godt opp i femtiårene blir den samlede spilleerfaringen enorm.

JULEKAKE MED SPRIT.

Det er ikke bare spilling gamlegutta har opplevd i sine bandkarrièrer.

— Vi fikk rundt 700 kroner for en spillejobb på bygda, og skulle vi spille lenger ble hatten sendt rundt, sier Voreland.

— Husker du han som ble sendt med hodet først tvers over det glatte gulvet til han stoppet mot scenen, ler Stiansen.

— Det eneste som ble solgt offisielt var pølse og kaffe, sier Voreland.

— Men i kjelleren hadde de gjerne julekake med sprit, flirer Jan Erik Moen.

Han var en kort periode rytmegitarist i The Showmakers.

— Husker dere ikke da vi skulle til Kvinesdal og jeg var den eneste med langt hår. Jeg fikk beskjed om å si at jeg var fra Sverige hvis det ble problemer med håret, flirer Jan Erik Moen.

SIKKER PÅ FULLT HUS.

Bråk blir det nok fint lite av på Leopold fredag, men Moen er knallsikker på at det blir fullt hus.

— Sist vi spilte med Mikes Band her var sammen med The Shambles for to år siden. Det var helt fullt. Og da vi spilte på Løa kom folk helt fra Vanse fordi de hadde lest om det i avisa, sier Moen.

The Showmakers trekker nok ikke mindre folk. Sist de spilte i byen (offisielt) var på Gimlemessa rundt 1990. — I 2013 blir det 50 år siden vi startet bandet, sier Stiansen og himler med øynene.