KRISTIANSAND: — Det er bare tull det han skriver om at vi setter opp prisene, sier hotelldirektør Kay Johnsen på Ernst hotell i Kristiansand.

Johnsen er kraftig provosert av påstandene i Toffens brev til sine utenlandske kontakter. I brevet sverter Quart-generalen Quartfestivalen og Kristiansand by, mens han rosemaler den nye Hovefestivalen.

«De fleste hoteller, restauranter, butikker, og så videre skrur opp prisene til det ekstreme under festivalperioden. Flere hoteller øker romprisene sine med 300 prosent,» heter det i brevet som i går ble offentliggjort i Dagbladet. Det er dette brevet Toffen har sendt ut til bookingkontakter i utlandet, og som nær brakte ham søksmål fra den nåværende arbeidsgiveren Quartfestivalen.

Skyter tilbake Hotelldirektør Johnsen skyter tilbake, og mener det tvert imot er Toffens egne samarbeidspartnere i Concept Commuications (Concom) som har skrudd opp hotellprisene.

De har hvert år leid et stort antall rom hos oss som de har solgt videre til sponsorer med god fortjeneste. Hos oss har de hatt inntil 60 rom som de har solgt videre til sponsorer for en mye høyere pris. I år kom sponsorene direkte til oss og sa de var lei av å måtte betale mellomlegget, sier direktøren.

Ifølge tidligere direktør Lars Ola Solstad på Caledonien, har Concom hatt over 100 rom til disposisjon på hans hotell. Det er over halve kapasiteten. Samme Concom står nå bak opprettelsen av Hovefestivalen sammen med Toffen.

Det svirrer også rykter om at Hovefestivalen nå er på jakt etter hotellrom i Kristiansand til neste sommer. Dette i tilfelle noen artister ønsker å overnatte nærmest mulig Kjevik.

— Kommer Hove til oss og spør, har vi ikke et eneste rom til dem! Vi har alt å tjene på at Quart består, sier Kay Johnsen på Ernst.

- Bare tøys Kristiansands ordfører Jan Oddvar Skisland er like tydelig:

— Det er bare tøys det Toffen skriver om museumsplanene, sier han.

Blant punktene brevet berører er også planene om nytt fylkesmuseum på Odderøya. Dette skal gjøre det «umulig» å sette opp scene på Plenen.

— Det er ikke tatt noen avgjørelse om museet, så det argumentet er det ikke hold i. Det er bare tøys at det vil ødelegge for Quart. Vi har hele tiden hatt en tett dialog med dem om dette, sier ordfører Skisland.

Usmakelig og trist Leder av Kvadraturforeningen, Sigurd Tvedt, er heller ikke nådig i sin kritikk av Gunnufsen.

— Det er utrolig frekt å hevde at butikkene skrur opp prisene under Quart. Tvert imot har vi prisfest i forbindelse med Handelens Dag som arrangeres midt i Quart-uka, sier Sigurd Tvedt.

Han mener det er både usmakelig og trist at Toffen bruker næringslivet som brekkstang for å lokke utenlandske agenter med til Hovefestivalen.

— Toffen har gjort en fin jobb, men med dette brevet har han opptrådt illojalt overfor hele byen, sier Tvedt.

Flere er skuffet Daniel Nordgård, leder for kulturstyret i Kristiansand, mener Toffen med dette brevet forsøker å sparke beina under Quart.

— Det er både skuffende, merkelig og dumt. Det sier jeg både som politiker og som musiker. Vi har alltid stått opp og forsvart Quart i tøffe tider, derfor er det skuffende at han snur ryggen til oss på denne måten, sier Nordgård.

Daglig leder ved Kick Malt & Mat, Narve Ellefsen, har i flere år samarbeidet tett med Quartfestivalen. Også han er skuffet over Toffens brevbombe.

— Skuffende at han går ut med en slik karakteristikk av en bransje som har vært med på å bygge opp festivalen. Vi har aldri skrudd opp prisene under festivalen, verken på mat eller drikke, sier Ellefsen.

Han erkjenner at billettprisene er dyrere på Kick under Quart.

— Men det er fordi vi bruker uhorvelig mye penger på å booke artister som er med på å profilere Quarts program, sier Ellefsen.

Toffen Gunnufsen tok kontakt med Fædrelandsvennen i går, men står fast på at han ikke vil kommentere noe som helst før hans oppsigelsestid med Quartfestivalen utløper 1. november.