KRISTIANSAND: — Thom Hell er på turné med Minor Majority og kommer ikke til å være i bandet til Marit Larsen i Kristiansand, sier Morten Andreassen i Unit Management.

I snart to år har Thom Hell vært en viktig del av bandet til popkometen Marit Larsen. I sommer ble det kjent at de to hadde funnet tonen utenfor scenen også. Men de siste månedene har Thom vært gjesteartist på Minor Majoritys Norgesturné, og har derfor ikke kunnet opptre med sin kjære. I morgen kveld står derfor sørlendingen på scenen i Åndalsnes, mens Marit har konsert for kidsa i Gimlehallen.

— Men hun opptrer med selvsagt med fullt band, forsikrer Morten Andreassen.

Fikk alarmpris

Marit Larsen har hatt to eventyrlige år etter at hun slapp debutalbumet «Under The Surface» i fjor. Hun har fått mer oppmerksomhet og har solgt langt flere album enn den tidligere makkeren Marion Ravn. De to jentene gjorde stor suksess som M2M i årene 1998 til 2002. Sist helg fikk Marit Larsen Alarmprisen for beste popalbum med «Under The Surface». Hun fikk også Spellemannspriser for beste kvinnelige artist og beste video i januar.

Erik og Kriss

Konserten i Gimlehallen er for ungdom i alderen 12 til 16 år, de fleste av disse er deltakere på Gimletrolls Expertfestival i håndball og fotball. Men arrangementet er åpent for alle i aldersgruppen. I tillegg til konserten med Marit Larsen spiller rappegruppa Erik og Kriss. De varmer opp for 24-åringen. Erik Mortvedt og Kristoffer Chaka Bwanausi Tømmerbakke ga ut debutalbumet «Gull og grønne skoger» i mars i år. Etter konsertene med Marit Larsen og Erik og Kriss, blir det danseoppvisning med flere av deltakerne i TVNorges «Dansefeber». Kvelden avsluttes med diskotek.

Dansefeber

Gjengen i «Dansefeber» opptrer ikke bare i Gimlehallen. På søndag har de show på Agder Teater. Showet har fått god kritikk. VG skrev blant annet følgende i sin anmeldelse «Samlet sett blir dette en danseforestilling som treffer et stort ungt publikum som ikke daglig frekventerer teatersalen» og «Resultatet er en ungdommelig hyllest til dans som energikilde, lek, moro - og kunst». Totalt er det åtte dansere fra årets runde av «Dansefeber» som er med, deriblant vinner Hanne Mjåvatn.