KRISTIANSAND: — Jeg er stolt over å kunne stille ut arbeider av kjente nasjonale og lokale kunstnere, forteller Christiansen.

Aller mest fornøyd er han over å kunne vise et stort maleri av Håkon Blegen.

— Det vil ha en sentral plass på utstillingen, forklarer Christiansen, som selv er bildekunstner. Han er mannen bak fredsmonumentet ved Snadder-kiosken - og er ellers blant annet kjent for å lage kunst av brukte pengesedler.

Utstillingen som er planlagt å stå i tre måneder, viser også arbeider av Rolf Groven, Håkon Gullvåg, Jens Hamran, Anthony Higginson, Nar Jensen, Bjørn Krogstad, Hans Jacob Magnus, Mike Vechellio Roberts, Inger Saltaag.

Christiansen har pusset opp et lokale i Dronningens gate 81. — Dette er et lavbudsjettprosjekt. Alt er gjort på dugnad, og ellers er det meste fra gulv til tak gitt gratis eller til rabatterte priser. Spottene i taket for eksempel, har jeg plukket på søpla, sier Christiansen.

Til oppussingen har han blant annet fått hjelp av 12 unge fra Salem.

— Jeg hadde aldri klart å bli ferdig til i kveld uten all hjelp og støtte fra venner og kjente. Det er bare to måneder siden jeg bestemte meg for å åpne kunstgalleriet, sier han, og legger til:

— Går det ikke, så går det ikke, men jeg kan ikke la være å prøve.

Terje Gitmark Eriksen