Stilmessig er det ingen stor forskjell på dem. Mesteparten av albumet er fylt med visesang i akustiske og nedtonede arrangementer. De fleste låtene blir spilt og levert uten så mye fiksfakseri og krydder, men bandet flipper ut nå og da med noen effekter og noen tematiske brudd.

Lyrikken handler mest om kjærlighet og medmenneskelighet i ganske enkle vendinger. Ingjerd K. Kolstad synger bra. Hennes stemme er langt framme i lydbildet, og hun gjør en for så vidt ålreit innsats. Det som halter på dette albumet er en del uforløste og innadvendte låter som ikke blir noe særlig mer en veike lydcollager. Men omtrent halvparten av melodiene er godt hørbare, og det er fint med litt mer fylde i lydbildet som på avslutningen av «Sing your song part 2». «I love Ingjerd; the song» er et av de mest umiddelbare sporene her.

Totalt sett høres dette ut som et album som må finne sine eiere blant dem som søker visepop litt utenfor allfarvei. Særlig salgbar er neppe denne platen. Til det er musikken og uttrykket til Goldlog for lite utadvendt. Den store appellen mangler.

Rune Slyngstad

Goldlog

Smug as a bug in a rug

(Karma Kosmetix Records)