KRISTIANSAND: Quart-musikksjef Jørgen Skauge har all grunn til å smile hemmelighetsfullt bak det lille skjegget sitt. I november får han svar på om to artister av "gigantstørrelse" takker ja til neste års Quart, eller ikke.

Kanskje kommer kongen, synger Knutsen og Ludvigsen, men det gjør han neppe. Elvis er død. Sjefen sjøl derimot, Bruce Springsteen, lever i beste velgående og kan teoretisk sett dermed være klar for Quart. Eller kan han egentlig være det?

Vil toppe årets Quart

— Begge er hakket større enn de artistene som spilte på Quartfestivalen i år. Og også større enn artistene i fjor, uttalte Skauge tidligere til fvn.no på spørsmål om artistene han har lagt inn bud på.

I år toppet Depeche Mode, Tool, Muse og Kanye West plakaten. I fjor var det Foo Fighters, Audioslave, Snoop Dogg og Green Day som trakk publikum til Quart og Bendiksbukta. Men opp igjennom Quarts tiårige konserthistorie, er det David Bowie som er det største av alle navn som festivalen kan skilte med. Artistene som Skauge ønsker å booke må dermed være artister med en viss historikk og salgspotensiale.

Holder kortene tett til brystet

Som seg hør og bør, holder musikksjef Skauge kortene tett til brystet i forbindelse med neste års booking og kan dermed smile lurt til alt og alle en god stund fremover. For hvem Quart-ledelsen nå har lagt inn bud på verken kan eller vil Skauge ut med før svaret fra artistene er klart, men den nye musikksjefen røper at det dreier seg om artister som vil være blant de største i Quarts historie.

— Artistene er i samme sjiktet som David Bowie. Får vi disse to er jeg sikker på at vi blir den viktigste festivalen neste år. Og vi skal være størst og best, fortalte han i et tidligere intervju med fvn.no.

Men hvem er de egentlig?

Hvem er på høyde med David Bowie og dermed aktuell for Quart? Alt er relativt i musikkens verden og vi er interessert i å vite hvem du tror er i samme sjikt som David Bowie og dermed Quarts ønskede headlinere.

Tom Waits

Waits er en musikalsk ringrev som favner et bredt publikum og som har høstet den ene superlativen etter den andre på flere av de mange utgivelsene. I november gir han ut ikke mindre enn tre plater og er forhåpentligvis turnéklar i lang tid fremover. Han er større i Europa, enn han er i sitt eget hjemland USA. Blir han invitert til Quart?

U2

Quart tar i bruk en utvidet idrettsplass med plass til 15.000 neste år, har de invitert stadion-bandet fremfor noen?

Red Hot Chili Peppers

Bandet slapp dobbeltalbumet "Stadium Arcadium" tidligere i år, og trekker stadig nye fans til seg. Vil de få i oppdrag å trekke publikum til Idrettsplassen også?

Eller har musikksjef Jørgen Skauge forutsett en stor hit neste sommer som nesten ingen vet om?

Blir det Tom Waits, Red Hot Chili Peppers eller en aldri så liten overraskelse? Grav i fantasikammeret og skriv inn ditt forslag på fvn.no.