KRISTIANSAND: — Liker dere å synge, ropte Øystein Greni til publikum før han satte i gang. Til svar fikk han jubel, hender i været og et rungende ja!

Det hersket nemlig liten tvil om hvem som var hovedattraksjonen under gårsdagens P3Sessions på Bystranda. Oslobandet BigBang har rykte på seg for å være et fantastisk liveband. I går var ikke noe unntak. Øystein Greni benyttet også anledningen til å stage-dive inn blant publikum. Han ble tatt godt imot.

P3Sessions er et samarbeid mellom NRK P3 og Rikskonsertene. Litt synd at ikke Grenis scene-stunt vises på radio ...

Sikret seg rampa

Før BigBang satte i gang rundt klokken ni, var publikum godt varmet opp på forhånd. De lokale artistene Erlend Ropstad fra Vennesla og The Violent Years fra Mandal var første band ut. Allerede da Ropstad satte i gang fra scenen litt over seks, hadde 800 tilskuere samlet seg. Da Bergensbandet Magnet gikk på scenen halvannen time senere, var publikumstallet fordoblet.

To av dem som kom tidlig var Marianne Endresen (22) og Hildegunn Lyngås (24). De to jentene med venner hadde sikret seg selveste skateboard-rampen å sitte på.

— Nå skal vi sitte her til BigBang er over. Her har vi perfekt utsikt, sier Hildegunn fornøyd. Hun gledet seg over både Magnet og BigBang tilstedeværelse fra scenen.

-Utrolig flinke

— Det er tredje gang jeg hører Magnet live i dag, og de blir bare bedre for hver gang. BigBang er også utrolig flinke. De er naturlige og herlige, sier Hildegunn Lyngås.

Også kompisene Mats Drottveit (13) og Teodor Andersen (13) koste seg på konserten. De hadde for sikkerhets skyld stilt seg opp helt foran ved scenen.

— Det er fet og stå helt forrest. Det er det som er bra, sier Mats. Han gledet seg fælt til å høre favorittbandet BigBang.

— De er bra live, sier Mats som selv synger og spiller gitar i to band. Kompis Teodor nøyer seg med ett.

Fornøyd Ropstad

Blant publikum på BigBang's konsert fant vi også Venndøl Erlend Ropstad som åpnet hele ballet. Han var svært glad og fornøyd:

— Et utrolig bra publikum. De sang med på låter som de ikke har hørt før. Det var en kjempenydelig opplevelse å bli tatt så godt imot, sier Ropstad.

Sist han holdt konsert i Kristiansand var det for 70 stykker på Marvin Jazzhouse.

— Jeg har nok aldri spilt for så mange før, og er vant til intimkonserter. Men når jeg ble tatt så godt imot føltes det faktisk som om jeg satt på kjøkkenet hjemme med gitaren, humrer Ropstad.

13 grader

Også arrangementsansvarlig for P3Sessions i Kristiansand, Pål Karsten Kristensen på Samsen, var fornøyd med tingenes tilstand i går. Han håpet på 2000 fremmøtte, og det fikk han nesten akkurat. Riktignok har P3Sessions i Trondheim og Bergen trukket henholdsvis 6000 og 3500 mennesker. Men med 13 kalde varmegrader og overskyet vær, bør man kanskje være fornøyd med 2000 sørlendinger?

— 2000 er dobbelt så mange som jeg håpet på da jeg våknet i dag tidlig og så regnværet. Hvis været hadde fortsatt som i går ville det nok vært flere her, sier Kristensen.