KRISTIANSAND: “Kifrik” har de siste årene utmerket seg som en av landets dyktigste filmprodusenter. Den norske spillefilmen "Uro", med Nicolai Cleve Broch og Ane Dahl Torp i hovedrollene er en av årets best besøkte filmer på norske kinoer. Hele 175 000 kinogjengere har benket seg ned i mørket for å se det råe og realistiske actiondramaet.

Også filmen "Vinterkyss", med Kristoffer Joner og Sara Johnsen i hovedrollene har gjort seg bemerket. Filmen ble belønnet med American Film Institute Grand Prize i 2005. Deltok på årets Cannes-festival

"Kifrik" vokste opp i Høvåg, men gikk på videregående skole og tilbrakte mye av ungdomstiden sin i Kristiansand. Han har en bred utdannelse innen teater og film, og ble i 2000 uteksaminert fra Den norske filmskolen på Lillehammer, der han gikk på det første kullet av produsentstudenter. Under årets Cannes-festival deltok han i ”Producers on the Move”-programmet og senest i september i år ble han invitert av bransjemagasinet Variety som en av ”Ten to Watch” under den internasjonale filmfestivalen i Toronto.

Støtte til lokale ildsjeler

Kristiansand Kinos filmpris består av et diplom og et reisestipend på kr. 25.000,-. Kifrik mottar prisen av kinoens styreleder Terje Næss under et arrangement på Fønix kino 13. desember.

Filmprisen tildeles personer, foreninger med mer, som har utmerket seg i forhold til å ha gjort en innsats for film og eller kino. De som tildeles prisen skal ha en tilknytning til Kristiansand, enten ved at de er bosatt eller har vært bosatt her.