KRISTIANSAND: Forestillingen har premiere 1. januar og stykket er en av to skrevet av forfatter og skuespiller Larry Shue. Det andre stykket Shue rakk å skrive før han omkom i en flyulykke bare 39 år gammel, var "Utlendingen". Dette satt Idun Theater opp i fjor, og forestillingen ble en stor suksess.

Idun Theater er nå inne i sin 135. sesong, og regissør Fredrik Landmark og presseansvarlig Marit Tjomsås lover at årets forestilling skal bli minst like bra som den forrige.

"Nerden" handler kort fortalt om Rick (nerden) som misforstår alt, driver sine bekjente til vanvidd med sin upassende og barnlige opptreden, og verst av alt, er umulig å få ut av huset. I tillegg stifter vi bekjentskap med karakteren Willum, en særs ordinær arkitekt, som får snudd tilværelsen på hodet når han møter Rick. Willum skylder Rick livet sitt fra krigen i Vietnam, og nå ser det ut til at det kan bli vanskelig å gjøre opp gammel gjeld. Hvordan få Rick til å dra uten å såre følelsene hans? Og er alt egentlig som det ser ut til å være?

Den som stiller opp 1. januar får se...