ARENDAL: — Det har faktisk vært en enorm interesse for å være med. Vi har fått henvendelser fra hele landet fra folk som ønsker å hjelpe til, sier band- og crew ansvarlig Nadja Schatz Fjeldheim ved Hovefestivalen til Agderposten.

- Til og med gamle dugnadsarbeidere fra Quart har meldt overgang, forteller Schatz Fjeldheim, som selv meldte sin avgang etter noen år i Quart som gruppeleder.

Henvender seg til lag og foreninger

Hove melder om et behov på nærmere 2000 frivillige, og til tross for enorm interesse er de altså ikke alle sliterne sikret. Festivalen henvender seg nå via mail til lag og foreninger i Aust-Agder, i håp om å hanke inn den hjelpen de trenger under neste års festival. Schatz Fjeldheim sier til Agderposten at hun likevel ikke tror at det skal bli noe problem å skaffe nok folk.

Helt naturlig å rekruttere fra Quart

— At Hove rekrutterer folk fra Quart sier først og fremst noe om hvor kompetansenivået ligger, sier Quartfestivalens daglige leder Helge Josdal til fvn.no.

Han kjenner ikke til hvor mange av Quartens 1000-1500 frivillige som skal ha meldt sin overgang til Hovefestivalen. Han tar det likevel med knusende ro.

- I en konkurransepreget situasjon som dette, er det helt naturlig å pøve å rekruttere ledere eller frivillige der det er størst kompetanse på området. Quartfestivalen har det beste kompetansenivået, og det er derfor helt naturlig å prøve å rekruttere folk herfra, sier Josdal til fvn.no.

Han forklarer at rekrutteringen har vært uproblematisk for Quart, og at de som har gått over til Hovefestivalen har blitt erstattet internt i Quart organiasjonen. Han påpeker i tillegg at langt fra alle som har pakket kofferten og meldt sin overgang til Hove har hatt lederansvar ved Quart.

— Det ble vel nevnt at seks personer med en eller annen form for lederansvar meldte sin overgang til Hove, opplyser Josdal.

Disse seks tilhørte en gruppe på i alt 30-35 personer med lederansvar i Quart.

Men Josdal understreker den viktige betydningen av frivillige slitere som kommer tilbake år etter år.

Sliterne er svært viktige for festivallivet

— Vi har frivillige som kommer igjen år etter år fra hele landet. Vi har til og med frivillige som kommer helt fra Afrika, for å jobbe under Quart, sier Josdal til fvn.no, og understreker at et slikt frivillig nettverk av rutinerte slitere betyr mye for festivalen og festivallivet.