KRISTIANSAND: I tillegg melder festivalen at norske Lowdown, svenske Paperback Freuds og Freak Kitchen har takket ja til å ta turen innom musikkfestivalen som satser på å kun servere rock og metal i tidsrommet 12-14 juli neste år.

Rett fram rock'n roll

Norske Carburators delte i 2005 scene med store navn som Mötley Crüe, Nightwish og Deep Purple. På bakgrunn av deres energiske live-show som innebærer spektakulære pyro-effekter, bred benføring og motorolje har bandet rukket å bli en livefavoritt og melder altså nå sin ankomst til Øyesletta i Kvinesdal.

Paperback Freuds er en kvintett fra Stocholm som spiller drivende energisk rock'n roll ikke ulikt sine svenske kollegaer i bandet Hellacopters. Kvinesdal Rock Festival satser på at bandet leverer det de fikk inn med morsmelken, nemlig høyenergisk rock'n roll, når de entrer scenen i sommer.

Heavy metal

Freak Kitchen er et heavy metal/ hardrock-band fra Göteborg i Sverige. Bandet startet opp i 1992 og det høye tekniske nivået i deres komposisjoner gjør at folk vanligvis refererer til stilen deres som noe ala progressiv metal eller progressiv rock.

Norske Lowdown sikret seg platekontrakt etter bare å ha spilt to konserter med det norske plateselskapet Black Balloon Records, som også huser El Caco og Insense i sin artiststall. Bandet spiller metal, og har høstet gode anmeldelser både i inn— og utland for deres album "Unknown" fra 2003. Så langt har disse bandene takket ja til å spille på Kvinesdal Rock Festival:

Circus Maximus, Carburetors, DAD, Freak Kitchen, Jorn, Kamelot, Lowdown, Paperback Freud, Sabaton, Skambankt og TNT.