Hvis du så De Utrolige, husker du kanskje at den sluttet med at en ny superskurk kom dundrende opp gjennom bakken. Dette viser seg å være The Underminer, en slags muldvarpmann som har skumle planer med verden.

Det er visst ikke planlagt noen ny film i serien på en stund, men spillet begynner i hvert fall i samme øyeblikk som den første filmen slutter. Denne gangen kan du spille Mr. Incredible og Frozone, som sammen tar turen ned under bakken for å ta knekken på lakeiene til The Underminer. Spillet er laget med to spillere for øyet, der to venner kan spille hver sin superhelt. Dette er tydelig når man spiller alene. I og med at de to figurene har spesielle egenskaper, må du stadig bytte mellom dem, noe som skaper en ganske oppstykket spillopplevelse. Mr. Incrdible må for eksempel løfte noe, så Frozone kan fryse det som kommer fram, osv. Figuren du ikke spiller er lite til hjelp, så du må regne med å ta deg av de fleste bandittene selv.

Utfordringene i spillet er ikke så vanskelige, så dette egner seg først og fremst for de minste. De aller fleste bandittene er det bare å banke løs på til de eksploderer, og du ledes enkelt og greit langs en relativt rettlinjet vei fra begynnelsen av nivåene til slutten.

The Rise of the Underminer forsøker også å være morsomt, men det fungerer ikke helt. Det er langt opp til vitsene fra filmen, og i og med at stemmene i spillet er på engelsk, er det vel ikke så mange i målgruppen som kommer til å skjønne det som blir sagt. Men har du noen små i familien som fremdeles digger filmen, kan det nok hende at dette er noe for dem likevel.

TORE SAND

The Incredibles: The Rise of the Underminer

Utgiver: THQ

Sjanger: Plattformaction

PEGI: 7+

Plattformer: Xbox, PlayStation 2, Gamecube, PC, Mac