Setene blir kanskje ikke helt de samme igjen. Men kanskje det finnes et håp når man først får spadd ut snø og slaps? Foto: Jan Oddvar Eide
I Bertesbukta stiftet vi i vinter bekjentskap med en båt som sang på siste verset under den første snøstormen i desember. Foto: Jan O. Eide
Bøtter og øsekar vitner imidlertid om at noen holder et øye med seilbåten. Foto: Jan O. Eide
For en liten seilbåt kan den tettpakkede isen være en tøff belastning. Ikke minst når snøen fra oven også presser på. Foto: Jan Oddvar Eide
I Hånesbukta finner du også kontrasten - de som ligger ute hele vinteren - og nyter det. Foto: Jan O. Eide
I skyggen av Aquarama ser isen ut til å ha kommet brått på i år. Så brått på at ei lita plastsnekke ser ut til å ha vært på vei ut, da isen plutselig slo til og la seg bastant over hele havna. Foto: Jan Oddvar Eide
I Langfeldt ligger også en gul, liten sjarmør på tvers, nedover. Tatt av snøen og slukt av isen. Den ser ut til å ha vært sjanseløs. Foto: Jan O. Eide
Men verst er det kanskje for den lille ribben som ligger tappet for luft og krefter innerst i havna, halvt på grunna, halvt i gjørma - til spott og spe. Foto: Jan Oddvar Eide

EI HAVN NÆR DEG: Du finner dem i hver eneste lille havn. De gjenglemte båtene, forlatt som grimme andunger før vinteren. Og med usedvanlig dårlige odds for å kunne skvulpe nypolert og blank i fjæra, når sola steiker dovne, sommerbrune skapninger i skjærgården om et par tre måneder.

Tatt av snøen

I Bertesbukta stiftet vi i vinter bekjentskap med en båt som sang på siste verset under den første snøstormen i desember. Den var frosset fast i isen og i tillegg festet til land med en liten tautamp.

Nå er isen i Bertes smeltet. Bare en liten flik av stjerten stikker opp over vannflaten. Men båten er fortsatt festet til brygga, for dem som vil ha den opp og i gang til sommeren.

Tatt av isen

Bøtter og øsekar vitner imidlertid om at noen holder et øye med seilbåten. Foto: Jan O. Eide

I Rona er byens nye småbåthavn lagt i is. For en liten seilbåt kan det være en tøff belastning. Ikke minst når snøen fra oven også presser på. Bøtter og øsekar vitner imidlertid om at noen holder et øye med seilbåten.

Tatt med kalesjen nede

I Hånesbukta ligger en liten hjerteknuser av en sliten plastbåt, som antakelig har sett bedre dager. Setene blir kanskje ikke helt de samme igjen. Men kanskje det finnes et håp når man først får spadd ut snø og slaps?

Ikke langt unna ligger en fordums cabincruiser som har frosset fast hekken litt for langt nede. Men så lenge kalesjen er på finnes det håp for nevenyttige optimister.

Nyter vinteren

Ikke langt unna ligger en fordums cabincruiser som har frosset fast hekken litt for langt nede. Foto: Jan Oddvar Eide

I Hånesbukta finner du også kontrasten — de som ligger ute hele vinteren - og nyter det. For helt innerst i bukta, der isen skulle vært tykkest, der syder og bobler det i vannet rundt båtene. Det er alt som skal til, hvis motoren er riktig preparert og toppen høvelig dekket til: Ei lita pumpe som holder vannet i bevegelse og isen fra å fryse.

Tatt på fersken

I skyggen av Aquarama ser isen ut til å ha kommet brått på i år. Så brått på at ei lita plastsnekke ser ut til å ha vært på vei ut, da isen plutselig slo til og la seg bastant over hele havna.

I Langfeldt ligger også en gul, liten sjarmør på tvers, nedover. Tatt av snøen og slukt av isen. Den ser ut til å ha vært sjanseløs.

Men verst er det kanskje for den lille ribben som ligger tappet for luft og krefter innerst i havna, halvt på grunna, halvt i gjørma - til spott og spe.