KRISTIANSAND: — Det har vært greit med folk i dag, søndag, men lørdag var det lite. Det har nok mye å gjøre med at det skjedde veldig mye i byen, samt det gode været. Det er nesten litt for fint, sier Dalgård.

Odderøya Open gir folk muligheten å se åpne verksteder, utstillinger og aktiviteter fra de som har sitt virke på Odderøya til vanlig. Nå satser de også på internett.

— Mange av kunstnerne er ikke så flinke til å markedsføre seg, eller de har ikke råd til sitt eget galleri. Da vil vi legge ut informasjon på internett som gjør det lettere for kunstnerne å synes, sier Dalgård.

Lirekasse

En attraksjon som mange stoppet opp ved, var mannen med lirekassa. Klaus Olesen spilte selv, og lot andre prøve seg som lirekassespillere.

LIREKASSE: Neal Fullerton var en av mange som stopper opp for å prøve seg som lirekassespiller. Per Grimsgaard og Gunhild Aaby følger nøye med. Foto: Steffen Stenersen

— Mange som bare er her for å gå tur stopper opp når de ser Klaus spille, sier museumsdesigner ved Vest-Agder Folkemuseum Per Grimsgaard.

Sammen med informasjonsansvarlig Gunhild Aaby hadde de stilt seg opp for å vise fram gamle bilder og gjenstander fra Vest-Agders historie. Hun mener også været må ta sin del av skylden for det synkende besøkstallet.

— Det er nok ikke alle som tenker på å gå opp hit når det er så fint vær, sier Aaby.

Hun påpeker dog at besøkstallet var bedre søndag enn dagen før.

— Søndag har tradisjonelt vært Odderøyas venners dag, så derfor tror jeg mange også er vant til å komme hit på søndager, sier hun.

- Gøy å se hvordan det så ut

En av gjenstandene som mange stoppet opp ved var en plastbåt av typen Ankas fra 1958, med en litt spesiell historie.

— Den forrige eieren fikk denne båten ny da hun var ti år gammel, og hadde den til 2010 da vi tok over. Nå prøver vi å komme i kontakt med henne for å finne ut mer om historien til båten, forteller Grimsgaard.

Han sier det er gøy å få gjøre det de kan best.

— Det er jo historie vi kan, og det virker som mange synes det er gøy å se hvordan det så ut den gangen.

Han viser fram båten til en 93 år gammel mann fra Arendal, som liker det han ser.

— Han hadde ikke noe til overs for de nye "millionbåtene", sier Grimsgaard.