— Det mangler et godt konserttilbud for barn i Kristiansand, og det vil vi gjøre noe med, sier Henrik Valeur Werring. Han er kunstnerisk ansvarlig i Ravnebarn AS. Aksjeselskapet er et helårsforetak, men har Ravnebarn-festivalen i sommer som sitt første store arrangement.

— Det har vært veldig mange festivaler for voksne, og dette er noe helt annet, sier festivalsjef Maja Mendoza. Markedssjef Karoline Moe Fjellstad er den tredje i festivalledelsen, og nå har de programmet klart for endagsfestivalen som avvikles søndag 4. august. Der håper de at minst 1500 mennesker møter opp.

— Vi vil lage et kvalitetskulturarrangement med stor bredde innenfor mange kulturfelter, sier Mendoza.

1500 er målet

Det betyr innslag fra musikk, teater, sirkus, dans og workshops. Målgruppa er barn mellom 2 og 13 år, men meningen er at også mor og far skal kunne få noe ut av festivalen foran storscenen i Ravnedalen. Arrangørene opplyser at de må selge 1500 billetter for å gå i balanse.

— Vi har et samarbeid med Dyreparken og får for eksempel Den Talende Kamel fra Kardemommeby hit. Det kommer også noen fra Kutoppen, sier Henrik Valeur Werring. Han er sønn av Giert Werring, og dermed er det ikke overraskende at sistnevntes kjente figurer Baldrian og Musa dukker opp i Ravnedalen.

— Vi har booket to nysirkus også. Ett av dem er Zirk Mir, sier Mendoza. Nysirkus er betegnelsen på sirkus som blant annet ikke bruker dyr i forestillingene. Her er fokuset på akrobatikk, sjonglering og balansekunst.

Honningbarna

Dansegruppen Kompani Jernet kommer, og det gjør også V&B Acrobaticos fra Mexico. De starter det hele med forestillingen "Brannmennene fra Himmelen redder katten".

Det blir også konserter, og hovdetrekkplastret er Honningbarna som avslutter det hele med et smell utpå ettermiddagen. Også Marte Wulff kommer for å opptre i tillegg til den populære hiphop-duoen Saran og Arash, det spanske bandet Palo Q Sea og den norske duoen Mhoo.

Støtte fra banker

— Og så kjører vi danseworkshop parallelt med konsertene, og den har vi fått danseren og koreografen Patty Arrieta til å holde, sier Mendoza. Andre workshops vil handle om for eksempel graffiti eller gjenbruk, og djembekurs blir det også.

Arrangementet har fått støtte fra følgende institusjoner: Norsk Kulturråd: 70.000 kroner, Spareskillingsbankens skillingsfond: 50.000 kroner, Kristiansand kommune: 25.000 kroner, Sparebanken Sør: 50.000 kroner og fra Sørf har de fått 6000 kroner til øvrige helårsarrangementer.

— Vi har også et samarbeid med IKEA som forsyner oss med fargerike møbler og leker, forteller Maja Mendoza.