ARENDAL: Hun ble kåret til "Årets talent", og vant i tillegg en solistpris og publikumsprisen da konkurransen for unge musikktalenter gikk av stabelen i Arendal kulturhus.

— Kjempegøy, sier en glad prisvinner til Fædrelandsvennen.

Ekstra glad er hun for å ha vunnet solistprisen, for det innebærer at hun får spille med Kristiansand Symfoniorkester på neste års festival.

— Det var det jeg håpte spesielt på, sier den unge bratsjisten.

Anne Camilla Furre Thommesen går nå første året på bachelorstudiet ved Barrat Due musikkinstitutt i Oslo, og er eneste bratsjstudent i sitt kull.

Hun vant søndagens talentfinale ved å spille en solosonate av Paul Hindemith så overbevisende at fagjuryen kåret henne til "Årets talent", noe som også medfører at hun er 10.000 kroner rikere.

Juryen besto av pianist Alex Taylor, som tidligere jobbet i KSO men nå er ved Oslofilharmonien, fagottist John Halvor Lund i KSO og cellist Frida Fredrikke Waaler Wærvågen fra Norsk Kammerorkester.

Publikum i salen fikk anledning til å stemme ved hjelp av mobiltelefoner, og også de holdt en knapp på Anne Camilla.

— Jeg hadde mobilisert venner og familie, innrømmer hun.

Solistprisen delte hun med Hanne Korsbrekke Askeland (24) fra Molde som sang verk av Rachmaninov og Verdi. I tillegg ble "Ungdomsprisen" delt mellom Phelan Nyvoll Walker (12) fra Kristiansand og Halvor Aasen (14) fra Kristiansand, begge på fiolin.

Det var i alt åtte finalister, og samtlige får nå festivalpass til årets kammermusikkfestival i Risør.

— Det var et fantastisk høyt nivå på årets finalister, sier daglig leder Inger Haugan Aasland i Aust-Agder musikkråd.