Kanal: NRK1, sesongpremiere mandag 23. september kl. 21.30

Produsert av Nimbus films for SVT/DR/NRK

Skuespillere: Sofia Helin, Kim Bodnia, Dag Malmberg, Lars Simonsen

Aldersgrense: 15 år

Saga, vel Saga er Saga. Hun har fremdeles ingen humor, forstår ikke en eneste sosial antenne, men for Martin er hun verdens beste medisin. Et lasteskip kjører rett inn i Øresundsbroen mellom København og Malmø. Om bord på lasteskipet finner de fem ungdommer som er fastbundet og i svært dårlig forfatning.

Det viser seg at de er infisert med lungepest, og på Internett legges det ut en film som viser fem personer i dyremasker som tar ansvar for dette. Samtidig slås det alarm om at folk dør etter å ha spist giftige epler.

Første sesongen av den skandinaviske krimserien ble en stor kritiker— og publikumssuksess. Visningsretten ble solgt til rundt 50 land over hele verden, og tidligere i år vant serien prisen for beste internasjonale tv-produksjon ved den britiske Crime Thriller Awards. Det lages også en amerikansk og en britisk-fransk versjon.

Og hva er det med denne serien? Det er naturlig å sammenlikne den med andre serier i samme sjanger, og den er ikke så ulik ”Wallander” på mange måter. Den har den samme mørkegrå følelsen, som om det konstant er overskyet og sola har tatt en lengre siesta.

Saga (Sofia Helin), med sin avfeiende væremåte, gjør imidlertid at den grå himmelen ikke føles fullt så tung og Martin (Kim Bodnia) har nok følelser for dem begge. Totalt sett - perfekt balanse mellom kaldt og varmt.

I likhet med den første sesongen, utvikles historien gradvis med stadig nye tvister, vendinger og mistenkte. I ”Broen” er ingenting som det ser ut til, og etter å ha sett de tre første episodene kan jeg ikke skjønne hvordan jeg skal klare å vente til den fjerde ruller over skjermen. Vanedannende spenning, gled deg.