SØGNE: — Det er forferdelig trist å høre om brannen. Det er en katastrofe hvis det huset blir borte. Det er en kulturskatt på Sørlandet, og en av de tingene med landsdelen folk flest vet om og setter pris på, sier Finn Angell Thorsen, formann i Vilhelm Krag Selskapet.

— Det er et monument, ikke bare over Krag, men over hele Sørlandet og bebyggelsen her. Det var Krag som skapte landsdelen "Sørlandet", og han skrev masse fra skjærgården og det som skjedde der ute.

— Hva tror du huset betydde for ham selv?

- Det som nå har skjedd er fryktelig synd, sier Gunvald Opstad. Foto: Lars Hoen

— Det betydde alt , det er jeg helt sikker på. Han bodde der og levde der så lenge han kunne, og han skrev dikt på rullegardinene, sier Thorsen.Gunvald Opstad har skrevet biografien "Fandango!" om Vilhelm Krag og blir også lei seg når han hører om brannen.

— Det var veldig trist. Huset har hatt stor betydning for Krag. Det var et hus han fikk av vennene sine og det ble hans faste tilværelse. Nå har det jo ikke vært åpent for publikum, men uansett er det et sted som klinger godt på Sørlandet. Det som nå har skjedd er fryktelig synd, sier Opstad.