— Jeg meldte meg på The Voice for å prøve noe helt nytt. Det er annerledes enn det jeg har gjort før innenfor sang, sier Cecilie Persson Bruserud til Fædrelandsvennen.

Lyngdalsjenta har sunget gjennom hele livet, både i kor og som soloartist. Hun har også sunget i bryllup og andre tilstelninger. Fredag synger hun foran sitt desidert største publikum noensinne, når hun er en av deltakerne i TV 2s sangkonkurranse The Voice.

Soul, jazz og gospel

De første programmene har samlet omtrent 500.000 seere.

— Det å tørre å melde meg på var en stor terskel, og jeg har nådd mye bare ved å søke. Nå skal jeg prøve å selge mitt talent til folk som ikke kjenner meg i det hele tatt. Det er en enorm mulighet til å vise hva jeg kan bidra med, sier sangtalentet, som jobber som lærer i en førsteklasse ved en skole i Bergen.

Bruserud har valgt å satse på låten "Like a Star" av Corinne Bailey Rae, en låt hun tror best kan vise hvilken type artist hun er.— Da får jeg vist en av sjangrene jeg liker best å synge, og jeg får vist hvem jeg er. Det er en soul/jazzlåt, og det er der jeg føler jeg er, sier 24-åringen.

— Jeg har god erfaring med gospel, og det setter sitt preg på min stemme. Mange er ute etter de store popstemmene som gir alt, men jeg holder litt igjen og viser ett spekter av stemmen, og ikke alt, sier Bruserud.

Håper på Lind eller Lerche

Sangkonkurransen går ut på at deltakerne synger for de fire mentorene Sondre Lerche, Lene Nystrøm, Tommy Tee og Espen Lind, som sitter med ryggen til og kun hører deltakernes stemme. Dersom mentorene blir imponert, markerer de at de ønsker deltakeren videre og får snu seg mot artisten. Hvis flere mentorer snur seg, kan deltakeren velge hvem han eller hun vil samarbeide med videre i konkurransen.

— Jeg har stor respekt for det mentorene gjør hver for seg og den erfaring og kunnskap de bærer med seg. Jeg blir uansett glad hvis noen snur seg, men de jeg kanskje tror forstår meg best er Espen Lind og Sondre Lerche. Det er nok de som jobber mest innenfor det som er min sjanger, sier Bruserud.

— Men det er enormt høyt nivå, og det er jeg ydmyk for. Det er stort bare å ha kommet til "blind audition". Bare det er en prestasjon, og jeg må nok justere forventningene mine. Men jeg håper det sitter noen der ute, som har lyst til å høre mer eller ønsker å jobbe med meg, sier hun.

Gjør Beyoncé-låt

PRØVER LYKKEN: Sophia Mendoza er opprinnelig fra Molde, men føler seg nesten som sørlending etter å ha bodd sju år i Kristiansand. Foto: TV 2

Sophia Mendoza skal også i ilden på fredag. 26-åringen er opprinnelig fra Molde, men har bodd på Sørlandet siden hun startet på musikkstudier ved UiA for sju år siden. Nå gir hun sangtimer ved Vennesla Musikkgymnas, Agder Folkehøgskole og UiA.— Jeg valgte å bli med på The Voice for å få nye og annerledes utfordringer. Det er noe annet enn det jeg har jobba med til nå, og jeg tenkte det var gøy å ha prøvd deg konseptet, sier Mendoza, som skal synge en låt med litt mer fart i enn Bruserud.

— Jeg har valgt "Work It Out", en låt som Beyoncé har gjort kjent. Det er en type r'n'b-låt fra en Austin Powers-film, og jeg trodde den var godt kjent. Men det er en festlig låt som er gøy å synge, og som gjør at jeg glemmer nervene, sier hun.

— Hvilke muligheter ser du i The Voice?

— Jeg får sunget for et større publikum enn jeg har gjort før, og får vist meg fram nasjonalt. Det kommer an på hvor langt man kommer, men jeg er spent på hvilke muligheter det kan ligge der, avslutter Mendoza.

Terje Tylden fra Risør deltar også i fredagens program. Det samme gjør Sindre Hansen, som opprinnelig er fra Oslo, men som studerer tredje året på musikk ved UiA.