LILLESAND: — Jeg søkte om å være med i Ingen grenser fordi jeg ville teste meg selv i form av fysiske utfordringer, sier Fjeldal til Fædrelandsvennen.

Og det fikk 27-åringen fra Lillesand gjort i sommer. Han ble sammen med ti andre plukket ut blant i underkant av 1000 søkere til å være deltaker på Ingen grenser, realityserien der personer med ulike funksjonsnedsettelser drar på ekspedisjon sammen.

Fra Bergen til Finse

EKSPEDISJON: Ekspedisjonsleder Odd-Bjørn Hjelmeset foran de 11 deltakerne i årets utgave av Ingen grenser. Foto: Mari Ravndal

Serien, som sendes over ti onsdager på TV 2 i høst, ble spilt inn i sommer.

— Mitt mål for ekspedisjonen var å få et godt forhold til de jeg skulle på tur sammen med, og så ville jeg selvfølgelig til topps, sier Fjeldal, og tenker på Finse, som var målet for årets ekspedisjon.

— Hvordan vil du beskrive ekspedisjonen?

— Det var som et eventyr, men jeg ville aldri gjort det igjen. Vi fikk bare dusjet én gang, så vi gikk rundt og stinket 24 timer i døgnet. Det var dårlig personlig hygiene på turen, sier han.

Lever normalt

Fjeldal er født med CP, men lever et så normalt liv som mulig. Han bor alene i en ordinær bolig, og trenger kun hjelp til ytterst få gjøremål. "Utfordringer er til for å overvinnes" er et motto for sørlendingen, som til daglig har en noe spesiell jobb.

— Jeg kjører en 60 tonn stor dumper på et anleggsområde. Alle er gode til noe, og jeg kan heldigvis utføre jobben min 100 prosent. Det er jeg veldig glad for, sier lillesanderen.

Hjelmeset ekspedisjonsleder

Årets sesong er den tredje for Ingen grenser, og Fjeldal har fulgt godt med i de to foregående sesongene. Nytt av året er Odd-Bjørn Hjelmeset som ekspedisjonsleder, etter at Lars Monsen har ledet de to første ekspedisjonene.

— Hjelmeset er en topp fyr og en god motivator. Han ga råd underveis, og jeg har bare positive ting å si om ham. Jeg kunne ikke sett for meg en bedre leder, sier Fjeldal.

— Min jobb har vært å være turleder og turkamerat. Holde motet oppe når det går trått, og gi råd i forhold til å disponere krefter, og det å tenke, spise og kle seg riktig, forteller Hjelmeset i en pressemelding.

RØRT: - Turløypa tilsa at vi kom til å møte på en del utfordringer underveis, og det har vært mye tårer og glede på veien. Både for deltakerne og for meg. Det har vært vanvittig imponerende å få være med å oppleve den sterke viljen, pågangsmotet og det fantastiske humøret, sier ekspedisjonsleder Odd-Bjørn Hjelmeset i en pressemelding. Foto: MASTIFF/TV 2