KRISTIANSAND: — Etter åpningshelgen har kunstsalget til Nupen kommet opp i nærmere 2,5 millioner kroner, tilsvarende det hele utstillingen til Pushwagner solgte for i 2010, sier kunstnerisk leder Ole Dørje ved Soli Brug til Dagens Næringsliv.

Kjell Nupen åpnet sist helg sin største private separatutstilling noen gang. Det skjedde på Soli Brug i Østfold, hvor det har vært drevet galleri siden 1978. ## 1,5 millioner på én time

Omtrent 1000 personer var til stede på åpningen, og Dørje bekrefter at i løpet av den første timen etter åpningen ble det solgt kunst for nærmere 1,5 millioner kroner.

— Og bare i går ble det solgt for 200.000 kroner, sier Dørje til Fædrelandsvennen.

— Det var en flott åpning, med masse folk. Og det er hyggelig at salget går bra. Det viser at publikum setter pris på det jeg lager og at det kommuniserer bra, sier Nupen til Fædrelandsvennen.

Stiller ut på hele bruket

Utstillingen, som inneholder 71 verk, bestående av malerier, grafikk og skulpturer, blir stående til 15. september.

— Denne utstillingen står lenger enn det utstillingene pleier å gjøre. Vanligvis står de i to uker. Men det kommer masse folk innom hver dag. Til nå har vi solgt i overkant av 100 arbeider, inkludert både trykk og originaler, sier den kunstneriske lederen.

— Er det første gang dere stiller ut Nupen?

— Nei, men det er første gang han har hele bruket. Vi er et sted med flere hus, og har vanligvis én kunstner i hvert hus. Det er sjelden en kunstner får hele bruket alene, slik som Nupen, sier Dørje, som tror kristiansanderen slår an på grunn av sin evne til å kombinere det moderne maleriet og de norske tradisjonene.

— Jeg har ikke vært så mye i det området tidligere. Og så håper jeg, og regner med, at det er fordi jeg lager gode bilder. Men dette var veldig bra, avslutter Nupen.