— Ambisjonen nå er å fortsette fremgangen. Bli enda større. Bli ikoniske. Som Metallica.

Det sier Bullet For My Valentine-trommis Michael "Moose" Thomas til Fædrelandsvennen.

Vi møter bandet backstage på Hove et par timer før bandet går på amfiscenen. Og gutta nevner ikke Metallica ved en tilfeldighet. De er store fans, og har også varmet opp for dem.

— De har alltid hatt en musikalsk innflytelse på meg. Men de lærte oss også mye, rent menneskelig. De er de beste rollemodellene vi kunne fått. Rolige, høflige og veldig hyggelige. Vi har plukket opp mye fra dem og de har gitt oss mange tips, sier vokalist Matthew Tuck.

Særpreg

Bandet spilte på Hove også for noen år tilbake og sier at stedet skiller seg ut fra de mange festivalene de spiller på.

— Vi husker plassen godt fra sist. Mange festivaler ser like ut, både foran og bak scenen. Men hit kom vi med båt, vi kunne henge på stranden, og scenen vår er i skogen. Det er flott, og gir et sjeldent særpreg, sier Tuck.

— Dere kommer fra en liten by i Wales. Hvordan har dere klart å få et så stort publikum?

— Vi har ofret mye og jobbet hardt. I ettertid ser jeg at vi kanskje ofret for mye. Som jobb og utdannelse. Det er skummelt, men det fungerte for oss. Vi dro til London og hamret på mange dører for å få folks oppmerksomhet. Det tok syv år, og det har også gjort at vi har klart å holde beina på bakken etter gjennombruddet. Vi vet at vi er privilegerte, sier vokalisten.