ARENDAL: Artistene er de eneste kristiansanderne på Hoveprogrammet i år, og de har blitt headhuntet for anledningen. G'Bless Records og AGF Music-gründer, Jan Erik Gino Mæland ble oppringt fra Hove og spurt om han ikke likesågodt kunne ta med seg alle artistene i stallen for å holde en egen showcase på Teltscenen fredag.

— Dette er stort, og et signal om at vi har bygget et bra team av artister som alle leverer kvalitet. Vi ble kontaktet av Hove som hadde lagt merke til oss, og å spille her er jo et kvalitetsstempel i seg selv. Vi er utrolig takknemlige og det er en selvfølge at vi måtte gripe denne muligheten, sier Mæland.

Vant Hoveslaget

Det kristiansandsbaserte plateselskapet AGF Music har gjort seg bemerket det siste året, frontet av blant andre soulsangerinnen, Rebekka B Maeland og rapperen Simmy Man. Sistnevnte var årets ubestridte vinner av Hoveslaget og en spillejobb på festivalen, og tirsdag opptrådte han for Hovepublikummet for første gang på P3-scenen.

Sørlandsartister_2.jpg

— Det var digg å spille. Vi hadde øvd godt og alt satt akkurat som det skulle. Det er også en veldig bra ting å ha på cv'n at man har spilt på Hovefestivalen, sier Simmy Man, som for tiden jobber med sin nye plate.

Alle artistene med

Simmy Man opptrer på nytt under showcasen i kveld, og med seg har han hele det store AGF og G'bless-kollektivet.

På scenen fredag står både Rebekka B. Maeland, Jonesy, Twisted Artistics, Obi One og Sowdiak. Artistene er mer enn klare for å vise frem hva G'Bless og AGF er gode for og varme opp publikum litt etter en klissvåt natt i teltene. For anledningen krydrer de også opptredenen med bruk av trompetist, Pål Gunnar Fiksdal og trommis, Brage Sanner Tellefsen.

— Når vi først er her så må vi gi jernet. Vi ønsker å vise oss frem for et større publikum og skape blest rundt det vi gjør. Vi er her for å ha det gøy, og dette er en stor opplevelse i seg selv, sier Mæland.