For 20 år siden gikk bandmedlemmene hver til sitt, og for ti år siden kranglet de om royalties og endte i retten. Men onsdag ble det kjent at det engelske bandet Spandau Ballet gjenforenes. Gruppa sto blant annet for hitballaden «True» — en sang som mange mener er den ultimate 80-tallslåten.

Verdensturné

Bandet annonserte en turné i England, mens datoene for verdensturneen vil bli offentliggjort innen uker.

Tony Hadley, Gary Kemp, Martin Kemp, Steve Norman og John Keeble legger dermed kranglene, og ikke minst 80-tallshårsveisene bak seg.

– Det blir gamle slagere, nostalgien, men det vil også være en ny vri på hva Spandau Ballet handler om, sa vokalisten Hadley (48) ifølge dailymail.co.uk.

– Vi starter på en britisk turné i oktober og deretter blir det verdensturné. Vi er veldig opprømte. Vi har hatt en øving som hørtes ut som «a million dollars».

Krangel

Turneen for 80-tallsheltene starter i Dublin 13. oktober og blir avsluttet i Manchester 28. oktober.

I 1999 avviste Høyesterett et krav fra Hadley, Keeble og Norman om flere hundre tusen dollar i opphavsinntekter for sanger Gary Kemp hadde skrevet.

– Vi kunne ikke gått på scenen dersom ting fremdeles var sårt mellom oss. Det er ingen vonde følelser, det føles ut som om vi har kommet hjem, sa Gary Kemp, ifølge dailymail.co.uk.

Suksesscomback?

Bandet håper å kunne gjøre suksesscomeback som flere andre artister de siste årene: Take That kan skilte med nummer 1-singler og utsolgte konserter siden gjenforeningen. The Police la ut på sin verdensturné i 2007 og endte opp med den mesttjenende turneen det året. Led Zeppelin gjorde knallsuksess med sin enestående konsert i London. Og sist er det Michael Jackson som har annonsert 50 konserter i den engelske hovedstaden.

Spandau Ballet ga ut seks album mellom 1981 og 1989.