At den danske regissøren Lars von Trier ( «Breaking the Waves», «Riget», «Dogville») går sine egne veier og gjør akkurat hva som passer ham selv, er vel ingen nyhet. Men at den geni-erklært regissøren nå oppretter sitt eget spillselskap parallelt med at han er i ferd med å spille inn sin første rendyrkedet horror-film må vel strengt tatt kunne kalles et nyhets-kriterium.

For Lars von Trier har nå nemlig opprettet Zentropa Games, en underdivisjon til sitt filmselskap Zentropa. Zentropa Games skal i hovedsak jobbe med å overføre filmprosjekt fra både Nordisk Film og Zentropa til diverse spillplattformer, men også jobbe med å utvikle egne og unike spill-franchiser.

Den danske avisen Metro skriver i dag at Morten Iversen, tidligere nøkkelperson i det danske spillutviklerfirmaet IO Games skal bli sjef for Zentropa Games. Iversen har tidligere jobbet med internasjonale suksesser som «Hitman» -serien og «Freedom Fighters» og regnes som en av de sentrale figurene innen nordisk spill-produksjon.

-Zentropa har mange film— och tv-projekt, som byr på ganska intressante perspektiv om man lager spill av dem, sier Morten Iversen.

Et idiotisk spill

Første spil ut fra Zentropa Games er et barnespill for Nintendo DS -plattformen. Det er animasjonsfilmen «Prop & Berta» som skal lages for Nintendos lille håndholdte. Deretter er framtidsplanene mer uklare, men Lars von Triers «Idiotene» mener Zentropa Games kan være interesant sett fra et spillutvikler-perspektiv.

— Jeg håper at dette kan bli et startskudd for et tettere samarbeide mellom spill -og filmmiljøet, sier Jacob Riis, leder for den nordiske samarbeidet for spill som er lokalisert i Malmö.

— Jeg ser gjerne at filmen «Idiotene» kommer ut i spill-format. Da helst på Nintendo Wii.

Av våre lesere som er kjent med Wii-konsollets mange særegenheter så skal det ikke mye fantasi til for å se for seg hva som kan bli mulig når man kombinerer nakne rumper med en nunchuck og en wiimote.

Foto: Filmweb