KRISTIANSAND/KVINESDAL: — Folk må rekke å pisse også. Det er ingen som orker rock’n’roll tre døgn i strekk, forteller festivalsjef Kelly Aamodt, som ikke ønsker å la festivalen bli et uutholdelig rockemaraton.

Gjengen bak Norway Rock Festival var i helgen i Kristiansand for å skape blæst om festivalen sin. Det gjorde de med en kickoff på På Hjørnet lørdag kveld, og hadde med seg bandene Nobodies fra Eiken/Vennesla og Backstreet Girls fra Oslo.

Men festivalsjefen vil ikke at festivalen hans skal vokse å bli for stor.

— Det har vært viktig for oss å holde festivalfølelsen i fokus. Vi vil at publikum skal ha alt nødvendig innenfor 200 meter, forteller Aamodt, som ikke er fan av lange køer.

Festivalen som tidligere var et MC-treff med rundt 1000 deltakere har nesten tidoblet både deltakere og budsjett siden 2006. — Du får alt på ett sted, forteller pressesjef Ann Frestad som lover valuta for festivalpengene.

Kvinesdalfestivalen kan skilte med blant annet mc-camp, bobilcamp, tilrettelegging for handikappede, samt muligheter for fisking og bading. Den idealistiske festivalgjengen har funnet sin suksessformel.

– Vi skal være intime og koselige, og gi folk den ekte festivalfølelsen, forteller Frestad.

Les i mandagens utgave av Fædrelandsvennen:

Setter Kvinesdal på rockekartet.

Ordføreren jobber dugnad også i år.

Golfbanen er klar for golfentusiasten-Alice Cooper.