— Det har ikke skjedd så mye med Pondus i det siste, sier Frode Øverlig til VG i dag.

— Så det var på tide han fikk en ny hverdag. Pondus har egentlig aldri vært på fylla, slik som Jokke. Han har bare sittet der og lunket med en øl. Nå får han et større ansvar: å passe på vennenes alkoholkonsum.

Treffpunkt for stygge damer

I følge Øverli er baren det sentrale punktet i Pondus og Jokkes verden. Det er nemlig her at de kommer i kontakt med omverden.

— Dessuten må jeg jo ha et sted der de kan treffe de stygge damene, sier Øverli. Men nå lar jeg dem gå på cafè også. De er jo småbarnsfedre og kan ikke drikke hele tiden.

Skifter forlag, fornyer Pondus

Fra og med 1. januar i år så gikk Øverli over til Egmont Serieforlaget etter å ha trampet ned korridorene til Schibstedt i en årrekke. I den forbindelse syntes Øverli at serien også trengte litt fornyelse. Men det betyr ikke det samme som at de stygge damene forsvinner, forsikrer Øverli.

— Nei, de stygge damene forsvinner ikke. Men nå ender de opp med bussjåføren Ivar i stedet. Jeg følte på et punkt at jeg begynte å gjenta meg selv, men så begynte jeg å savne de groteske damene. Jeg koser meg faktisk skikkelig når jeg tegner dem.

Snill med Jokke

Øverlig føler at han har vært veldig snill med Jokke i den siste tiden. Etter at den tidligere ungkaren fikk seg dame og barn, trappet Øverli ned Jokkes nattlige aktiviteter ganske så kraftig. Men nå er det slutt på skjermingen.

— Ja, nå må han snart ut i ilden igjen, sier Øverli.

Lykkelig menn

Øverli har sin egen teori om hva som egentlig er forskjellen på menn og kvinner.

— Menn vil egentlig bare være gutter så lenge de kan, sier han.

— Hvis de kan få spille fotball og poker, drikke øl og høre på rock så er de lykkelige.

Alle kjenner en Jokke

Øverli tror at grunnen til at Pondus-stripene har slått så godt an er at de fleste kan kjenne seg igjen i den.

— Alle jeg møter kjenner en Jokke, sier Øverli.

— Eller er gift med en Pondus. Men jeg har ikke møtt noen som kjenner en Günther ennå - heldigvis.