Thomi og Danis trylletriks er ikke all verden, men kom seg likevel til finalen av «Norske talenter» på grunn av sin humoristiske vri. Foto: Scanpix

— Dette er helt ekstremt, jubler 14-åringene Thomas Neteland (Thomi) og Daniel Nærland (Dani) etter de fikk finalebillett i «Norske talenter» fredag.

Guttene som kombinerer tryllekunst med stand-up ble stemt videre til finalen av juryen.

Vil lage Senkveld for barn

— Dere er morsomme og originale. Dere driver egentlig med stand-up, eller tryll-up, konstaterte Jan Fredrik Karlsen etter guttas opptreden.

Juryformann Thomas Giertsen var like entusiastisk.

— Tryllingen er på middels høyt nivå, men hadde jeg vært sjef for barne- og ungdomsavdelingen i TV2, hadde jeg ringt dere med en gang og bedt dere lage et tv-program.

Og akkurat den kommentaren satt Thomi og Dani stor pris på.

— Jeg takket Giertsen i pausen for indirekte jobb, ler Thomi som gjerne kunne tenkt seg rollen som programleder. Og ideen for programmet har de allerede klar:

— Vi kunne gjerne tenkt oss å lage et talkshow á la «Senkveld» for unger, forteller gutta på scenen etter sending mens de blir omringet av familie og venner som vil gratulere.

Tulle, ikke trylle Thomi og Dani fra Sandnes er helt enig med juryen i at nivået på tryllingen ikke er helt på topp, men det er heller ikke meningen skal vi tro talentene.

— Det er showet som er viktigst. Helt klart, konstaterer de.

— Vi kan tulle, ikke trylle.

Men selv om tryllingen kommer litt i annen rekke, lover Thomi og Dani nye triks til finalen 9. mai.

— Vi skal utvikle oss.

Gutta karakteriserer seg selv som klassens klovner og mener de alltid har vært tullete. Selve tryllingen kom inn i bildet for et par år siden.

— Vi har en meget intern humor så vi må alltid teste ut nummer på publikum, ler 14-åringene.

Triksekongen skadet

Videre til finalen kom også balltrikseren Mats D. Weinholdt. Han fikk flest stemmer av alle deltakerne til tross for at han var sistemann på scenen.

— Jeg skjønte ikke at dette gikk an, sier Mats som rett før han skulle på scenen, vrikket håndleddet idet han øvde på et triks. Heldigvis kunne han fremdeles gjennomføre hele showet som planlagt.

— Påvirket ikke smertene deg?

— Jo, jeg ble litt satt ut, innrømmer den populære triksekongen.

Nervøs for Spektrum

Nå tenker Mats mest på finalen i Oslo Spektrum.

— Jeg må begynne å planlegge opptredenen, selv om jeg vet litt hva jeg skal gjøre, sier han før han legger smånervøst til:

— Er ikke finalen om to uker eller noe?

Men om publikum får se Mats på scenen i finalen av «Norske talenter», skal vi ikke være for sikre på.

— Jeg lurer på om jeg tør. Det er Spektrum liksom. Jeg ble nervøs bare av å være scenen i dag jeg, smiler han.