Seth MacFarlane brukte to og et halvt år på å få det til, men nå har 20th Century Fox TV endelig gått med på avtalen som gjør ham til den best betalte forfatter-produsenten på amerikansk tv, melder Reuters mandag.

Overgår «Lost»

«Family Guy»-gudfaren kan nå se frem til rundt 100 millioner dollar – rundt 500 millioner norske kroner – og fire nye år hos tv-selskapet.

Dette er mer enn «Lost»-produsent J.J. Abrams fikk betalt av Paramount Pictures og Warner Bros. TV i 2006. Takket være avtalen blir det mer arbeid for MacFarlane fremover — blant annet skal han jobbe mer med den populære animasjonskomedien samt «American Dad» og den nye «Family Guy»- serien «The Cleveland Show».

Kreativt spillerom

— Jeg får mye glede av å lage programmer. Det er en bonus å få godt betalt for det, og en dobbel bo-nus å få urimelig godt betalt, uttalte MacFarlane.

— Jeg er heldig som får være et sted som har vært intet mindre enn 100 prosent positive når det gjelder kreativitet. Å skrive under på en så lang kontrakt er noe jeg kan føle meg avslappet og glad i forhold til, fordi jeg vet at de gir meg stort kreativt spillerom selv om budsjettet er stramt.

Gir stemme til ond baby

MacFarlane skapte «Family Guy», som på norsk heter «Familien Griffin», som 24-åring i 1999. Han låner fremdeles stemmen sin ut til rollefigurene Peter Griffin, Brian Griffin – familiens snakkende hund – og den onde, superintelligente babyen Stewie.

Men selv om «Family Guy» er inne i sin sjette sesong og nå er verdt over en million dollar når det gjel-der DVD og merchandise, har serien hatt nok av problemer tidligere.

Ville ikke forlate «Family Guy»

Fox avlyste programmet to ganger, før press fra fansen fikk familien Griffin tilbake på skjermen. Nå er programmet deres mest populære komiserie.

MacFarlane innrømmer at han vurderte å gå til et annet fjernsynsselskap da forhandlingene pågikk.

— Men det var ingenting som var verdt å forlate «Family Guy» for. Og innerst inne visste jeg at det ville ordne seg til slutt.