— Det er ikke til å gjemme under en stol at når man har hatt en slik suksess på kino, motiverer det til å se på en tredje film, forteller Espen Horn til NRK Østfold.

Horn har produsert de to «Lange flate ballær»-filmene sammen med Harald Zwart. Han bekrefter at alle de involverte i filmene også vil være med neste gang.

- Filmens far

— Harald Zwart er jo «Lange flate ballærs» far, så det ville være underlig ikke å ha med han. Både Harald og Veslemøy Zwart, Tom Gulbrandsen og meg selv med Pål Sparre Enger er bak spakene, som med toeren og eneren, sier Horn til NRK Østfold.

Han forklarer at de allerede har startet tankearbeidet rundt den tredje filmen, og anslår at det vil ta rundt to år før den er klar for presentasjon. Utfordringen blir også å finne offentlig og privat kapital til produksjonen.

- Avhengig av publikum

Også Harald og Veslemøy Zwart har tidligere bekreftet at de ikke utelukker en tredje film.

— Men det vil avhenge av om publikum tar godt imot «Lange flate ballær 2», uttalte Harald Zwart til Sarpsborg Arbeiderblad før premieren på filmen.

Så langt har filmen hatt over 261.000 besøkende i kinosalene over hele landet. Dette gjør filmen til landets nest mest sette, bak «Kautokeino-opprøret».