Damien Rice er for tiden på bilferie mellom Irland og Spania. På ti dager er målet å lage ti nye sanger, og så langt er han på god vei til å nå målet. På den irske artistens nettside kan fansen følge den originale bilturen fra starten i Dublin, til han forhåpentligvis når helskinnet fram i Barcelona om kort tid.

FREMKOMSTMIDDELET: I denne lille bilen reiser Damien Rice rundt i Europa. Foreløpig har han snekret ferdig seks sanger. Målet er ti sanger på ti dager. Foto: www.damienrice.com Stopper

I en knøttliten mini reiser Rice og to venner rundt i Europa. Til nettsiden har Rice forklart strategien slik:

– Ideen er å stoppe langs veier på tilfeldige steder der jeg må skrive og ta opp en ny sang hver dag, forteller Rice.

Regnestykket hans er relativt enkelt: 10 dager = 10 sanger = nytt album.

Sanger

Rice holder fansen oppdatert med videoklipp og små anekdoter fra veien. Den første dagen kunne han for eksempel melde at den første sangen handler om sukker og skuldre. Rice deler også sine bekymringer om hvor vidt den lille minien er en smule overlastet. I den foreløpig siste meldingen fra Rice er den nevnte bilen sykemeldt, og det lille reisefølget sitter fast i Frankrike. Målet er å nå fram til Barcelona innen 12. juni. Rice skal være oppvarmingsartist for legenden Leonard Cohen når sistnevnte spiller tre konserter i Dublin om kort tid, og i sommer spiller han sin eneste konsert i Norge på Trænafestivalen.