Ellen DeGeneres og Rachael Ray tok med seg de gjeveste prisene etter fredagens Emmy-utdeling for tv på dagtid. Matlagingsguru Ray, som sendes på TV Norge, tok en overraskende seier for beste show over DeGeneres' program. «Ellen» har vunnet prisen fire år på rad, melder Reuters.

Kritisert for palestinaskjerf

«Wow! Holy cat! Jeg kan virkelig ikke puste», sa en forbauset Ray fra podiet. Rays program hvor hun lager mat og gir tips til alt fra å kvitte seg med boss til å gjenforene gamle venner, startet først som et innslag på «Oprah». Hun har hatt enorm suksess på egen hånd blant annet ved å introdusere enkel matlaging og «måltider på 30 minutter».

Rachael Ray ble nylig kritisert av Fox News for å ha på seg noe som lignet på et palestinaskjerf under en offentlig opptreden.

«Jeg har grått og ledd»

Komikeren DeGeneres gikk ikke tomhendt hjem – hun mottok prisen for beste talkshowvertinne – også for fjerde året på rad.

«Jeg tar aldri dette for gitt. Dere vet det har vært et sprøtt år. Vi har grått mye og ledd mye, og jeg har grått mens publikum har ledd», sa DeGeneres, som det siste året har vært mye omdiskutert. Hun ga en valp som hun reddet fra gata videre til en venn uten å opplyse om det til myndighetene, noe som førte til at valpen ble tatt tilbake. Det har vært spekulert i om hun kommer til å gifte seg med kjæresten Portia de Rossi etter California åpnet opp for homofile bryllup og hun ble beskyldt for å bryte streiken blant manusforfatterne tidligere i år.

Men Oprah da?

Men hva med Oprah Winfrey, tenker du kanskje?

Hun har ikke deltatt i konkurransen siden 1999. Etter å ha vunnet 16 Emmy-priser fant hun ut at det var like greit å trekke seg tilbake. Det var kanskje ikke så spennende lenger etter 22 år på tronen med oppskriften som alle har kopiert.

DeGeneres gjorde det klart for journalistene etter utdelingen at dette var en taktikk som hun ikke kom til å stjele.

«Jeg skal garantere dere at jeg ikke kommer til å trekke navnet mitt. Oprah har gjort mange gale valg. Bare se på karrieren hennes.»

Hm. Ironi? Uansett: Den store «O» ble nevnt i flere av takketalene fredag kveld. Tyra Banks, som vant i kategorien for beste informative talkshow, sa følgende:

«Jeg vil takke Oprah Winfrey for inspirasjonen. Hun er dronningen».

35. utdeling

Emmy-utdelingen for tv på dagtid ble arrangert for 35. gang. Utdelingen skjer i regi av National Academy of Television Arts & Sciences og ble holdt i Kodak theater, hvor også Oscar-utdelingen skjer.