KRISTIANSAND: — Det er hyggelig at noen vil videreføre festivalen, men jeg har ikke helt troa på å kalle det Quart, sier teatersjef ved Agder teater, Alex Scherpf.

Scherpf mottar nyheten om at Quart-navnet nå gjenopplives med blandede følelser.

— Jeg tror de får en veldig stor utfordring, men ønsker dem lykke til. For å lykkes må de alliere seg med de aller beste, og en suksess avhenger av hvilket innhold de fyller festivalen med, sier han.

Onsdag ettermiddag ble det klart at en investorgruppe med Arild Bulii spissen har kjøpt restene av konkursboet til Quart, med formålet å gjenreise festivalen som Norges største rockefestival.

Les også: Gjenoppliver Quartfestivalen

Etter at det ble kjent at Quart var konkurs, tok Scherpf initiativet til å sette ned en arbeidsgruppe, for å diskutere muligheten til å lage en ny festival. Sammen med Svein Olaf Olsen samlet Scherpf en gjeng kulturpersonligheter og næringslivsfolk i Byhallen for å diskutere temaet i forrige uke.

På møtet ble gruppen enige om Quart burde forbli et minne, og at en ny festival burde bygges opp av de unge, med nye folk og under nytt navn.

— Vi var rimelig samstemte i at merkenavnet Quart etter hvert har blitt såpass betent at det beste var å finne på noe nytt. Hvis Buli vil drive merkevaren videre, bør han etter min mening sørge for at festivalen gjør skikkelig opp for seg. Det må bli en festival som folk ønsker å gjøre forretninger med, og da kan det ikke sitte igjen en rekke sure kreditorer, sier Scherpf.

Les også: - Quart må få dø i fred

Han vedgår at Bulis fremstøt er dårlige nyheter for hans eget prosjekt, men opplyser at idemyldringsmøtet på Kick vil gå som planlagt neste onsdag.

— Vi vil oppfordre Buli til å delta, slik at han kan fortelle litt om sine planer. Jeg håper uansett han vil stille seg lyttende til det unge musikkmiljøet i byen, sier Scherpf.

Hva mener du? Skriv din mening.