I en pressemelding fra Hedningsamfunnet får Erlend Loe den noe tvilsomme æren av å være årets «Kristendummen». Det er en pris som deles ut til kristne og ellers personer som har behold troen på Jesus som verdens snilleste menneske.

— Ser humanisme i Jesus

Hedningsamfunnet gir barnebokforfatteren honnør for å ha skrevet en barneboka med blasfemiske tendenser, men mener han tar to skritt tilbake når han skal forklare sitt syn på kristendommen til avisa Vårt Land.

Der sier Loe følgende: «Jeg har ingen problemer med dem før de blir fordømmende. Når jeg tenker på Jesus, ser jeg ren og skjær humanisme. Hvor de har fått den fordømmende kristendommen fra, er for meg en gåte. Disse levereglene man prøver å presse på andre, ser jeg på med forakt og avsky. Hvis noen har problemer med at to menn elsker hverandre, eller to kvinner, er det deres problem.»

Får Guds lille brune

Dette sitatet faller Hedningsamfunnet tungt for hjertet og de ramser opp diverse avsnitt i Bibelen som burde ha fått Loe på andre tanker.

«Hver den som skiller seg fra sin hustru og gifter seg med en annen kvinne, han driver hor, og hver den som gifter seg med en kvinne som er skilt fra sin mann, han driver hor» (Lukas 16:18)

«Den som ser på en kvinne med begjær, har allerede drevet hor med henne i sitt hjerte. Dersom ditt høyre øye frister deg til å synde, så riv det ut og kast det fra deg! For det er bedre for deg at ett av lemmene dine går tapt, enn at hele ditt legeme blir kastet i helvete. Om din høyre hånd lokker deg til å synde, så hogg den av og kast den fra deg! Det er bedre for deg at ett av lemmene dine går tapt, enn at hele ditt legeme kommer til helvete» (Matteus 5: 28-30)

Som premie får Loe boken Guds lille brune som består av bibelsitater i samme gate.