Arbeidet med å restaurere innspillingene tok fire år, men 09.09.09 kan Beatles-elskere verden over endelig sikre seg de klassiske platene med merkbart bedre lyd. Bonuslåter finnes ikke, men minidokumentarer om innspillingen av platene følger med som et ekstra lokkemiddel.

Platene kan også kjøpes samlet enten i stereoutgaver eller monoutgaver.

Spill

Samme dato som platene blir gjenutgitt lanseres også musikkspillet «The Beatles: Rock Band». Der kan du selv traktere intrumentene til de fire heltene, og spillet følger karrieren til bandet fra dagene i Hamburg fram til de gikk hvert til sitt.

Det blir også laget spesialutgaver av instrumentene slik at du kan agere Paul McCartney med en plastutgave av hans velkjente Hofner-bass eller leke Lennon med en modell av hans Rickenbacker. Enkelte har vridd på John Lennons famøse sammenligning mellom The Beatles og Jesus og humoristisk antydet at spillet vil bli større enn Lennon og Jesus tilsammen.

— Vi har kjempeforventninger til «The Beatles: Rock Band». Spillet og musikken appelerer til et enda bredere publikum enn de «vanlige» Rock Band og Guitar Hero-utgivelsene, mener markedssjef i Electronic Arts Norge, Silje Grønli.

Best?

Hun har allerede testet spillet på musikkelskere.

— Vi viste frem «The Beatles: Rock Band» til publikum for første gang på Øyafestivalen, der var det kø fra første stund med både unge og gamle, forteller hun.

Fvn.no, Aftenbladet.no, BT.no og Adressa.no inviterer deg nå til å stemme på din favorittplate. Bla igjennom plateoversikten øverst i saken, hør klipp fra låtene og stem på din favoritt. Diskusjonen tar vi i kommentarfeltet nedenfor.

FORBEDRET: Arbeidet med å restaurere innspillingene tok fire år, men 09.09.09 kan Beatles-elskere verden over endelig sikre seg de klassiske platene med merkbart bedre lyd.