– Jeg følte dette var den riktige tiden å vise full nakenhet på. Og bruke den på en måte jeg var fortrolig med – til humor, forklarte Sandra Bullock under promoteringen av den romantiske komedien «The Proposal» i London torsdag.

– Det var mangelen på sex i denne scenen som gjorde at jeg ville gjøre det. Men ja, det er ydmykende, det er flaut, og ja, folk kommer jo til å gjøre narr av kroppen din, sier Bullock.

Det er første gang skuespilleren, som i tillegg til «Speed» er kjent fra filmer som «Crash» og «Miss Undercover», kler av seg foran kamera. Og det har ikke gått upåaktet hen.

Iført skrubbevott

Nakenscenen – som er blitt inngående omtalt og debattert på nett etter premieren i USA forrige måned – viser en nydusjet Bullock iført kun en skrubbevott. I forfjamselsen over å stenge inne en bjeffende uvenn på badet, ender hun opp med rumpa bar oppå en like naken Ryan Reynolds. 32-åringen som er gift med Scarlett Johansson og er kjent fra blant annet tv-serien «Pizzagjengen» og ferske «X-Men Origins: Wolverine». Han hadde angivelig kun en tangatruse av cellofan på.

– Det ble morsomt! Jeg ser ikke på kroppen min og tenker: 'For en maskin, for et vakkert eksemplar som jeg ikke kan vise i et humoristisk lys'. Jeg ser på den hver dag og det er alltid noe morsomt som foregår, kommenterer Bullock.

Se scenen her:

Vennskapstest

Scenen tok tre dager å spille inn, og var ifølge regissør Anne Fletcher den eneste scenen som ble øvd inn på forhånd. Skuespillerne fleiper med at de etter noen timers øving ble såpass vant med situasjonen at de befant seg bukseløse på pauserommet.

– Slike øyeblikk tester vennskapet, sier Ryan Reynolds tørt.

Hatforhold

I virkeligheten har Bullock og Reynolds vært venner i snart ti år og hadde kjekke dager på jobb da de spilte inn «The Proposal» sammen. I filmen spiller Bullock Margaret Tate – en følelseskald og forhatt forleggersjef som tvinger den skrekkslagne assistenten sin Andrew Paxton (Reynolds) til å gifte seg med henne for å unngå at immigrasjonsmyndighetene sender henne tilbake til Canada. Betty White, Craig T. Nelson, Malin Akerman og Oscar Nuñez spiller også i filmen.

Filmen gikk rett til topps første kinohelg i USA , og kan bli en av sommerens store romantiske komedier. Det at «America's sweetheart» kaster klærne hjelper nok også litt på besøkstallene. Enkelte har kritisert regissør Anne Fletcher for å bruke scenen i et kynisk PR-spill.

Overrasket

– Jeg var overrasket over oppmerksomheten nakenheten fikk. Jeg trodde det var én i rekken av morsomme scener, men jeg har skjønt at alle gode filmer har den ene scenen som folk snakker om, sier Ryan Reynolds, og legger til at han aldri trodde venninnen kom til å kjøre løpet ut.

– Jeg trodde ikke Sandra kom til å gjøre scenen. Fram til nå har hun ikke kledd av seg foran kamera. Så jeg forventet at hun kom til å trekke seg, og foreslå å endre manuset. Men det var hun som sa: 'Kjør på!'.

Scarlett godtok

For å skåne skuespillerne ble antall medhjelpere på settet kuttet til et minimum under opptakene. Scarlett Johansson skal ikke ha tatt kroppskontakten ille opp.

– Det var ikke noe stress. Alle vet at slike scener er omtrent så intime som du får det. Og det var mange sultne crewmedlemmer som sto og ventet for å se hva det var til lunsj, ler Reynolds.

Om å jobbe med venninnen, har han dette å si:

– Av og til er det forferdelig og av og til funker det. Hvis kjemien fungerer, blir man opprømt. Vi elsket å jobbe sammen og visste etter 45 sekunder at vi hadde kjemien. Jeg har jobbet med venner hvor det ikke har skjedd.

– Kjemien er den siste magiske tingen i Hollywood som ikke er datamanipulert. Det enten er der eller ikke, legger han til.

«The Proposal» har premiere på norske kinoer 14. august.

Se trailer her:

Foto: Youtube
Foto: AFP/Scanpix