Musikeren og livskunstneren Tom Waits står på rollelista i The Imaginarium of Doctor Parnassus , som skal ha première i 2009. Filmen har et stjernespekket lag, med Johnny Depp, Christopher Plummer, Colin Farrell og Jude Law på lønningslista. Avdøde Heath Ledger (Brokeback Mountain) er også med i filmen, som ble spilt inn i fjor.

Waits er ved siden av sin omfattende musikalske produksjon, også kjent fra en rekke filmer, som Domino (2005), Mystery Men (1999), Bram Stoker's Dracula (1992) Fisher King , der han har en liten rolle som krigsveteran (1991), samt minneverdige Cotton Club og Rumble Fish fra 80-tallet.

Filmen om Dr Parnassus, som er ferdig innspilt og i klipperommet, handler om en omreisende sjarlatan med overnaturlige gaver. Parnassus reiser rundt med et show der han gir publikum en unik mulighet til å velge mellom lys og glede eller mørke og dysterhet.

Selger sjelen sin

Dr Parnassus har en mørk hemmelighet: I bytte mot de unike talentene sine, har han solgt sjelen sin til "Mr Nick". (Nick er ikke bare et mannsnavn, det betyr også å stjele).

Og hvem spiller Mr Nick? Jo, Tom Waits.

— Jeg spiller djevelen i denne filmen. Ikke én djevel, men Djevelen. Med stor D, forklarer Waits, og fortsetter:

- Jeg vet ikke hvorfor Terry Gilliam tenkte på meg. Jeg vokste opp i kirka.

På spørsmål til seg selv om hva som er himmelen for ham, svarer Waits:

— Meg og kona mi på Route 66 med en kanne kaffe, en billig gitar, en brukt kassettspiller på et motellrom og en bil som går bra, parkert like utenfor døra.

- En snill diktator

Waits forteller at han traff regissør Terry Gilliam første gang under innspillingen av Fisher King.

— Jeg er en stor beundrer av filmene hans. Jeg har sett filmen om Münchhausen hundrevis av ganger, Brazil er en prestasjon, og Brødrene Grimm var min favorittfilm i fjor, skriver Waits.

Han karakteriserer videre Terry Gilliam slik:

— Han er en kjempe blant menn, en impresario, en kaptein, en magiker, en diktator (en snill en), et geni og en slik mann du ville hatt med deg i båten ved verdens undergang.

Tom Waits er forøvrig aktuell med Europa-turne i sommer.

Les hele Waits' intervju med seg selv på plateselskapet ANTI- sine nettsider