1. juni holder Kiss konsert i Bergen. De er for tiden ute på europaturné, og på hvert stopp gir de en håndfull fans mulighet til å treffe dem backstage. Men slikt koster.

— Selve billetten for å treffe dem koster 6.700 kroner. I tillegg kommer konsertbilletten på 650 kroner. Med reise og hotell kommer alt på cirka 10.000 kroner, forteller Alexander S. Jacobsen.

På dette tidspunktet er det vel rimelig unødvendig å understreke at 21-åringen er fan av Kiss. Stor fan.

— De er idolene mine. Jeg har vokst opp med Kiss sine låter. Mine foreldre er også fans, spesielt min mor, forklarer Alexander.

Drøm

Sist Kiss spilte i Norge var så langt tilbake som i 1999. Alexander Jacobsen har aldri sett bandet live tidligere. Bare det i seg selv er mye å ta inn. Det å skulle treffe dem blir nesten litt for mye av det gode. Men bare så det er nevnt: Vel verd pengene.

— Dette er noe jeg kanskje aldri får mulighet til igjen. Bare det å være på en konsert har vært en drøm for meg i mange år. Da er ikke 10.000 kroner så veldig mye. Penger tjener man alltid inn igjen en eller annen gang.

— Hva er det du får for den prisen?

— Jeg får være sammen med dem i cirka én time. Den tiden kan du bruke på å snakke med dem, få autografer og ta bilder. Jeg har undersøkt litt, og det virker som det er få mennesker som får muligheten til dette. Jeg håper i hvert fall at det ikke er mange der. Jeg er ikke typen som presser meg fram.

Jacobsen vet at en del individer finner det rart å bruke så mye penger på å treffe medlemmene i et band.

— Når jeg forteller folk hva som skal skje, da reagerer de fleste med å si «Wow! Skal du treffe Kiss»? Når de får høre at jeg har betalt 6.700 kroner for en billett, da endrer det seg litt. De lurer på om det er verd så mye penger, flirer Alexander.

Nerver

I de siste dagene fram mot konserten er både sommerfugler og nervene mange. Selve billetten som bringer 21-åringen inn til medlemmene i Kiss, den ligger fortsatt hos bandets road-koordinator. Han skal treffes samme dag, bare timer før konserten.

— Jeg har mareritt hver natt nå. Jeg drømmer at jeg ikke rekker det. Enten krasjer jeg på vei til Oslo, eller så finner jeg ikke fram. I en drøm fikk jeg kun lov til å komme inn for å ta ett mobilbilde med dem fordi jeg var sent ute. Jeg var likevel glad da jeg gikk ut, men mobilen eksploderte i hånden min.

Kiss spiller også i Valhall, Oslo, dagen før konserten i Bergen.