Norsk Spill— og Multimedia leverandørforening, bransjeorganisasjonen for norske produsenter og distributører av PC- og konsollspill, presenterte omsetningstallene for første halvår torsdag kveld denne uken, og tallene viser fortsatt vekst. Omsetningstallene viser en oppgang på 16,6 prosent.

Millioner

I rene tall har omsetningen økt fra 198 millioner kroner i fjor til 231 millioner kroner i år. Når det gjelder hver enkelt spillkonsoll viser tallene at Playstation 3 har størst markedsandel med 31 prosent. Det betyr at den tredje utgaven nå har overtatt forgjengerens posisjon i markedet. Spillforeningen påpeker i sin pressemelding at tallene for XBox 360 er litt for lave på grunn av at Microsoft ikke leverer tall selv. Tallene som er rapportert kommer kun fra tredjepartsdistributører. Xbox har imidlertid en omsetning på 17,7 prosent, mens Nintendo Wii ligger på 14,2 prosent.

Maskiner

Tallene for hardwaresalget viser imidlertid at Nintendo Wii er på vei opp og fram. Det siste halve året har det nemlig blitt solgt flere Wii-maskiner enn Playstation 3-maskiner. Når det gjelder de håndholdte maskinene har Nintendo DS etablert seg som markedsleder.

– Med høsten og julen fremfor oss og alle storlanseringer som hører denne årstiden til, ser vi positivt på utviklingen for det neste halvåret og sannsynligvis nok et rekordår for bransjen, skriver formann i Spillforeningen, Kirsti Danielsen, i pressemeldingen.

Konsollene:

Markedsandel i parentes.

Playstation 3 (15,2)

Xbox 360 (17,7)

Nintendo Wii (14,2)

Playstation 2 (11,2)

Nintendo DS (9,1)

PSP (1,5)